субота, 15 августа, 2020
Насловна / Вести / РИК: Гласање са истеклим личним картама могуће уз потврду

РИК: Гласање са истеклим личним картама могуће уз потврду

Републичка изборна комисија утврдила је вечерас да ће бирачи на председничким изборима 2. априла моћи да гласају уз важећу личну карту, пасош или возачку дозволу на чијем је обрасцу наведен матични број, док ће бирачи којима су личне карте истекле моћи да гласају уз потврду МУП-а да су покренули поступак за њихово продужење.

– Овим решењем, које је једногласно донето, покрили смо све случајеве и неће бити дискриминације у било ком смислу – рекао је председник РИК-а Владимир Димитријевић.

Гласање ће се одржати 2. априла од 7 до 20 часова, а бирачи би требало да добију обавештење са адресом бирачког места на којем ће моћи да гласају, али нису дужни да то обавештење понесу на бирачко место.

Бирачи који нису у могућности да из здравствених разлога дођу на бирачко место, као особе са инвалидитетом и старе немоћне особе, могу да гласају ако о томе обавесте бирачки одбор на дан гласања до 11 сати. Бирачи са инвалидитетом могу да на бирачко место дођу уз помоћ пса водича, као и да уместо личног потписа користе печат са потписом односно личним подацима.

Припадници Војске Србије моћи ће да гласају на 67 бирачких места одређених решењем РИК-а.

[the_ad id=“2706″]

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.