subota, maj 25, 2019
Naslovna / Vesti / Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

BAČKA PALANKA – Povodom Međunarodnog dana seoskih žena (15. oktobar), Zavod za ravnopravnost polova uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine i opštine Bačka Palanka, organizuje 9. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini.

Manifestacija će biti održana u Bačkoj Palanci, u subotu 14. oktobra 2017. godine u ulici Kralja Petra I (pešačka zona) u periodu od 8 do 15 časova. Svečano otvaranje zakazano je za 11 časova.

Na izložbi će se kroz tri tematske celine Tkanje i vez, Rukotovorine i Starinski i tradicionalni kolači predstaviti preko 200 udruženja žena iz Vojvodine.

Cilj manifestacije je predstaviti ženski aktivizam na lokalnom nivou, afirmisati potencijale i veštine žena iz ruralnih područja Vojvodine i ukazati javnosti na njihove moguće privredno-ekonomske i turističke kapacitete.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je tradicionalna manifestacija Zavoda za ravnopravnost polova koja se organizuje već devetu godinu zaredom, a obeležava se povodom Međunarodnog dana seoskih žena – 15. oktobar. Ovaj dan ustanovljen je Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2007. godine, da bi zemlje širom sveta ukazale na poseban doprinos žena na selu i njihovu ključnu ulogu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.

Kontinuitet održavanja Sajma je takođe i dokaz institucionalne podrške Pokrajinske vlade ženskom aktivizmu na lokalnom nivou, njihovom ekonomskom osnaživanju i ravnopravnom pristupu resursima, u skladu sa domaćim i međunarodnim dokumentima i propisima koje je ratifikovanjem naša država preuzela.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/RTV)

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.