понедељак, октобар 16, 2017
Насловна / Вести / Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини

Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини

БАЧКА ПАЛАНКА – Поводом Међународног дана сеоских жена (15. октобар), Завод за равноправност полова уз подршку Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова АП Војводине и општине Бачка Паланка, организује 9. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини.

Манифестација ће бити одржана у Бачкој Паланци, у суботу 14. октобра 2017. године у улици Краља Петра I (пешачка зона) у периоду од 8 до 15 часова. Свечано отварање заказано је за 11 часова.

На изложби ће се кроз три тематске целине Ткање и вез, Рукотоворине и Старински и традиционални колачи представити преко 200 удружења жена из Војводине.

Циљ манифестације је представити женски активизам на локалном нивоу, афирмисати потенцијале и вештине жена из руралних подручја Војводине и указати јавности на њихове могуће привредно-економске и туристичке капацитете.

Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини је традиционална манифестација Завода за равноправност полова која се организује већ девету годину заредом, а обележава се поводом Међународног дана сеоских жена – 15. октобар. Овај дан установљен је Резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација 2007. године, да би земље широм света указале на посебан допринос жена на селу и њихову кључну улогу у унапређењу пољопривреде и руралног развоја, унапређењу квалитета хране и елиминисању сиромаштва на селу.

Континуитет одржавања Сајма је такође и доказ институционалне подршке Покрајинске владе женском активизму на локалном нивоу, њиховом економском оснаживању и равноправном приступу ресурсима, у складу са домаћим и међународним документима и прописима које је ратификовањем наша држава преузела.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/RTV)

Прочитајте и ово

МФЛ Бачка Паланка: Резултати 7. кола

У 7. колу МФЛ БАЧКА ПАЛАНКА 1.РАЗРЕД постигнути су следећи резултати: Нештин – Слога (П) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *