utorak, jun 25, 2019
Naslovna / Vesti / Sanirano smetlište u Čelarevu

Sanirano smetlište u Čelarevu

Obzirom na učestalost problema sa otpadom na smetlištu u Čelarevu JKP „Komunalprojekt“ je na osnovu rešenja komunalne inspekcije sanirao smeće koje se nalazi na javnoj površini.

U dogovoru sa Opštinskom upravom Bačka Palanka JKP „Komunalprojekt“ je u petak, 20.04.2018. godine svo smeće koje se nalazi na delu smetlišta, a koje je na javnoj površini, sanirao i taj deo smetlišta je očišćen.

– Više puta smo apelovali na nesavesne privredne subjekte da industrijski otpad ne odlažu na pomenuto smetlište i na mesta na kojima to nije predviđeno upravo iz razloga što zatrpaju prilazni put smetlištu i sav otpad se proširi do glavnog puta. Pomenuti otpad, osim što zagađuje životnu okolinu, takođe, ugrožava saobraćaj – kažu iz Komunalprojekta

– Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka odbornici su usvojili odluku da Opštinska uprava Bačka Palanka bude zakupac tog dela površine koja je u ovom trenutku privatno vlasništvo „Delta Agrar“ -a.

– Dogovor je takav da će Opština poveriti održavanje tog dela površine JKP „Komunalprojekt“ -u i na taj način uspeli bismo da rešimo problematiku imovinsko – pravnih odnosa i samu problematiku smetlišta, jer bismo tada mogli redovno da je održavamo – stoji u saopštenju JKP Komunačprojekt koje je potpisala Tamara Pilipović, osoba zadužena za odnose sa javnošću.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.