недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / СИЛБАШ: Жене ватрогасци храбро у ризичним ситуацијама

СИЛБАШ: Жене ватрогасци храбро у ризичним ситуацијама

Шездесет жена ватрогасаца добровољно учествује у ризичним ситуацијама, спашавајући животе угроженим становницима. Оне су чланице Добровољног ватрогасног друштва “Силбаш“, које скоро читав век гаси пожаре, помаже људима током поплава и других ванредних ситуација.

Жене ватрогасци наводе да је срце пуно, када човек зна да је некоме на било који начин помогао.

“На звук сирене, ми жене ватрогасци облачимо униформе и одлазимо на терен. Ја сам љубав према том послу наследила од оца, који је скоро пола века добровољни ватрогасац. И моје три млађе сестре су у екипи, уживамо у томе“, прича Данијела Предојевић.

“Ватрогасац сам од своје осме године. Поред мене, ватрогасац је и моја ћерка која се недавно породила и верујемо да ће и унука постати чланица. Волимо униформу и људе“, додаје Драгана Снежана Керавица.

“Заблуда је да жене у ванредним ситуацијама не могу да помогну. Када су биле поплаве, саме смо се организовале и отишле у Шабац. Диван је осећај када знате да сте некоме помогли“, каже Снежана Нинков.

Добровољно ватрогасно друштво “Силбаш“, основано је 1929. године и од тада, функционише без прекида. Захваљујући великом интересовању хуманих мештана, сваке године Друштво броји све више чланова.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.