ponedeljak, maj 20, 2019
Naslovna / Vesti / SILBAŠ: Žene vatrogasci hrabro u rizičnim situacijama

SILBAŠ: Žene vatrogasci hrabro u rizičnim situacijama

Šezdeset žena vatrogasaca dobrovoljno učestvuje u rizičnim situacijama, spašavajući živote ugroženim stanovnicima. One su članice Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Silbaš“, koje skoro čitav vek gasi požare, pomaže ljudima tokom poplava i drugih vanrednih situacija.

Žene vatrogasci navode da je srce puno, kada čovek zna da je nekome na bilo koji način pomogao.

“Na zvuk sirene, mi žene vatrogasci oblačimo uniforme i odlazimo na teren. Ja sam ljubav prema tom poslu nasledila od oca, koji je skoro pola veka dobrovoljni vatrogasac. I moje tri mlađe sestre su u ekipi, uživamo u tome“, priča Danijela Predojević.

“Vatrogasac sam od svoje osme godine. Pored mene, vatrogasac je i moja ćerka koja se nedavno porodila i verujemo da će i unuka postati članica. Volimo uniformu i ljude“, dodaje Dragana Snežana Keravica.

“Zabluda je da žene u vanrednim situacijama ne mogu da pomognu. Kada su bile poplave, same smo se organizovale i otišle u Šabac. Divan je osećaj kada znate da ste nekome pomogli“, kaže Snežana Ninkov.

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Silbaš“, osnovano je 1929. godine i od tada, funkcioniše bez prekida. Zahvaljujući velikom interesovanju humanih meštana, svake godine Društvo broji sve više članova.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.