ponedeljak, maj 20, 2019
Naslovna / Vesti / SILBAŠANIMA ZIMA NIŠTA NE MOŽE

SILBAŠANIMA ZIMA NIŠTA NE MOŽE

S početkom Nove godine u FK „Naša Zvezda“ iz Silbaša duvaju neki novi vetrovi.

Posle nekoliko turbulentnih sezona kroz kojih je ovaj klub prolazio, konačno se ovog proleća počelo razmišljati u tom pravcu da se FK „Naša Zvezda“ vrati u sam vrh Opštinskog fudbala.

Posle i više od razočaravajućeg jesenjeg dela sezone i poslednjeg mesta na tabeli sa svega šest osvojenih bodova, u selu su odlučili da se promeni kompletno rukovodstvo kluba i treneri u klubu kako prve ekipe, tako i pionira.

Za predsednika kluba izabran je Laćarak Živko – Kića koji je izabrao Upravni odbor kluba koji je odmah prionuo na posao kako bi klub normalno funkcionisao i postepeno se vratio na stare staze uspeha. Silbaš je jedno od većih mesta u Bačkopalanačkoj Opštini i samim tim FK „NAŠA ZVEZDA“ zaslužuje da bude među vodećim klubovima u Opštinskoj Fudbalskoj ligi Bačka Palanka.

Upravni odbor na čelu sa predsednikom kluba Živkom Laćarkom je odlučio da na mesto trenera prvog tima postave Dejana Samatovića, trenera koji je sa mnogo uspeha vodio Parošku Budućnost i na iznenađenje mnogih napravio izvaredan uspeh.

Za trenera ponira izabran je Miloš Budić kome će pomagati Aleksandar Pisarev.

Samatović je u nedelju 18. februara izvršio prozivku igrača i otpočelo se sa pripremama za prolećnu sezonu, gde je jedini cilj opstanak u Prvom razredu MFL-Bačka Palanka.

Pozvali smo Dejana Samatovića da čujemo kakvo je stanje u ekipi koju je preuzeo i dobili sledeći odgovor.

– Prvo, želeo bih da se zahvalim upravi FK „NAŠA ZVEZDA“ na čelu sa predsednikom Laćarak Živkom na ukazanom poverenju i moram da naglasim da mi je veoma drago što sam dobio poziv Silbašana da zajedno probamo vratiti „NAŠU ZVEZDU“ u vrh Opštinskog fudbala – rekao je Samatović na početku razgovora.

– Počeli smo pripreme za prolećni deo sezone, svi momci koje imam na raspolaganju vredno rade i veoma sam zadovoljan što pored sebe imam ovakvu grupu igrača koji su željni rada i koji iz dana u dan pokazuju jasnu želju da svoj klub rezultatima podignu na jedan mnogo viši nivo nego što je sad.
Poslednji smo na tabeli sa svega šest bodova, mišljenja sam da je ovoj ekipi sa ovim pojačanjima koja su dovedena u zimskom prelaznom roku mesto među prve četiri ekipe u ligi, ali prioritetni cilj nam je opstanak u MFL-Bačka Palanka, te se nadam da će taj cilj biti i ostvaren iako će biti vraški teško izboriti opstanak. – nastavlja Dejan Samatović

– Ja verujem i ubeđen sam da ćemo ovog proleća svi u klubu od predsednika pa do ekonoma napraviti „ZDRAVU“ FUDBALSKU priču u Silbašu potkrepljenu dobrim rezultatima.

– Uverio sam se da „Naša Zvzda“ ima odlične mlađe kategorije -pionire koje vodi Miloš Budić i pomaže mu Aleksandar Pisarev, dva izuzetno dobra momka kojima sam stalno na usluzi i spreman da im pomognem kad god im zatrebam. Miloša sam zamolio da mi pomaže u radu sa prvom ekipom i drago mi je što već sarađujemo na pravi način.

– Uprava kluba nam je obezbedila izuzetne uslove za rad gde pored terena koristimo i fiskulturnu salu, tako da za sad sve funkcioniše onako kako se samo poželeti može. Igrački kadar „Naše Zvezde“ je pojačan Santrač Goranom, Karačonji Nebojšom i Dmitrović Radetom (svi iz Maglića), Dušanom Lućićem iz FK „Soko“ Nova Gajdobra. Reaktivirali smo golmana Milana Plavšića, te uz „starosedeoce“ Grnju, Gašića, Pisareva, Torića, Đuragića, Panića, Ninkova, Perišića i ostalih smatram da „Naša Zvezda“ ima ekipu koja može da pokaže puno više u odnosu na jesenji deo.

– Naravno da verujem u svoju ekipu i ljude oko sebe i uveren sam da ćemo otpočeti neku novu zdravu priču jer Silbaš to zaslužuje.

– Ovih dana, zbog izuzetno hladnog vremena mnogi su prekinuli sa radom, a Naša Zvezda NE. Radimo na stadionu i u sali, ali neobaziremo se mnogo na vremenske uslove. Moramo se dobro pripremiti i sve je podređeno opstanku u ovom rangu takmičenja, tako da moramo da zbijemo redove i uz jedan visok nivo voljnog momenta ostvarimo zacrtani cilj.

– USPEĆEMO, SIGURAN SAM U TO -Završava razgovor novi trener FK „Naša Zvezda“ iz Silbaša Dejan Samatović.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.