Насловна / Вести / Спортска олимпијада предшколске деце

Спортска олимпијада предшколске деце

Око хиљаду малишана Јужнобачког округа, учествовало је на Спортској олимпијади деце предшколског узраста, коју је уз подршку локалне самоуправе општине Бачка Паланка и покрајинског секретаријата за спорт и омладину, организовала Предшколска установа “Младост“.

Циљ манифестације је да се најмлађима укаже на важност бављења спортом.

Прву спортску олимпијаду предшколаца Јужнобачког округа, отворио је кајакаш Миленко Зорић, освајач сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију прошле године. Деца су се упознала са спортовима, који су заступљени у Бачкој Паланци, а потом су се такмичила у дисциплинама спретности и окретности.

Циљ манифестације је да се деци предшколског узраста, укаже на важност бављења спортом и физичком активношћу, у најранијем детињству.

„Пре неколико година, једна предшколска група покренула је Олимпијаду, а сада смо то проширили и дали већи значај. Идеја је да промовишемо спорт, да се деца опредељују за неки од спортова још од малих ногу, јер то је веома добра припрема за школу, развија се моторика“, каже васпитачица Драгана Јелић.

„Жеља нам је да промовишемо вредности, које произилазе из спорта и да деци од најраније младости, укажемо на важност бављења физичком активношћу, односно спортом“, нагласио је Горан Шатара директор ПУ „Младост“ Бачка Паланка.

Прву спортску олимпијаду, намењену деци предшколског узраста, организовала је ПУ „Младост“, уз подршку локалне самоуправе општине Бачка Паланка и покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Жеља организатора је да манифестација постане традиционална.

(РТВ)

Прочитајте и ово

ОБАВЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ КАМПАЊЕ „ЗАШТИТИМО СЕ ОД ГРИПА“ ОД 16. ДО 20. ОКТОБРА 2017. ГОДИНЕ

У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО) и под покровитељством Министарства здравља, Србија учествује у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *