subota, decembar 15, 2018
Naslovna / Vesti / Spremite pare za nove registarske tablice!

Spremite pare za nove registarske tablice!

U moru nameta koji opterećuju građane Republike Srbije, na „naplatu“ stiže još jedan, na kratko zaboravljen ali izvestan

Prošlo je već dosta vremena od kako su na motornim vozilima u našoj zemlji nove tablice. Dovoljno da ste verovatno već zaboravili “sitan” detalj koji je predstavljao pravo iznenađenje u nekadašnjem članu 32 a sada članu 55 aktuelnog i više puta dopunjavanog Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila.

Taj član kaže da će se registarska tablica zameniti novom, između ostalog, kad protekne sedam godina od dana njenog izdavanja. I ne samo tablica, već i saobraćajna dozvola, naravno. Ako nam ne verujete, pogledajte šta vam piše u saobraćajnoj. Rok važenja je sedam godina od dana kada je izdata.

Razlog za to leži u činjenici da je proizvođač reflektujućih folija na tablicama, kompanija 3M, propisala da je rok trajanja folije sedam godina, odnosno da u tom periodu neće izgubiti svoja svojstva i da će odgovarati propisanim specifikacijama.

Država je to shvatila zdravo za gotovo i taj rok trajanja je ušao i u Pravilnik. Najiskrenije smo se nadali da će se neko od nadležnih setiti da taj rok trajanja izbaci, ili da ga barem produži.

Ne moramo da budemo kao Švajcarska, gde se zna da što su starije tablice, to je njihov vlasnik veći starosedelac i ima duži vozački staž, ali sedam godina je stvarno prekratak period za trajanje tablice koje uopšte nisu lošeg kvaliteta.

Pozitivna strana je ta što je ostalo godinu dana da skupimo pare, s obzirom da je izdavanje novih tablica započeto prvog januara 2011. godine. A možda se u međuvremenu neko ipak seti da produži rok trajanja…

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/MagazinAuto)

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.