Насловна / Вести / Спремите паре за нове регистарске таблице!

Спремите паре за нове регистарске таблице!

У мору намета који оптерећују грађане Републике Србије, на „наплату“ стиже још један, на кратко заборављен али известан

Прошло је већ доста времена од како су на моторним возилима у нашој земљи нове таблице. Довољно да сте вероватно већ заборавили “ситан” детаљ који је представљао право изненађење у некадашњем члану 32 а сада члану 55 актуелног и више пута допуњаваног Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила.

Тај члан каже да ће се регистарска таблица заменити новом, између осталог, кад протекне седам година од дана њеног издавања. И не само таблица, већ и саобраћајна дозвола, наравно. Ако нам не верујете, погледајте шта вам пише у саобраћајној. Рок важења је седам година од дана када је издата.

Разлог за то лежи у чињеници да је произвођач рефлектујућих фолија на таблицама, компанија 3М, прописала да је рок трајања фолије седам година, односно да у том периоду неће изгубити своја својства и да ће одговарати прописаним спецификацијама.

Држава је то схватила здраво за готово и тај рок трајања је ушао и у Правилник. Најискреније смо се надали да ће се неко од надлежних сетити да тај рок трајања избаци, или да га барем продужи.

Не морамо да будемо као Швајцарска, где се зна да што су старије таблице, то је њихов власник већи староседелац и има дужи возачки стаж, али седам година је стварно прекратак период за трајање таблице које уопште нису лошег квалитета.

Позитивна страна је та што је остало годину дана да скупимо паре, с обзиром да је издавање нових таблица започето првог јануара 2011. године. А можда се у међувремену неко ипак сети да продужи рок трајања…

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/MagazinAuto)

Прочитајте и ово

ОБАВЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ КАМПАЊЕ „ЗАШТИТИМО СЕ ОД ГРИПА“ ОД 16. ДО 20. ОКТОБРА 2017. ГОДИНЕ

У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО) и под покровитељством Министарства здравља, Србија учествује у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *