субота, 15 августа, 2020
Насловна / Вести / Шта новац значи за мушки, а шта за женски пол

Шта новац значи за мушки, а шта за женски пол

Успех, новац и моћ су нераздвојиве категорије које су у модерном животу на цени, те не чуди зашто висока примања имају велики значај у мушко-женским односима.

Ипак, ко вреднује новац више – мушкарци или жене?

Једно истраживање је показало да новац једнако може да „заведе“ мушки и женски пол.

У студији је учествовало више од 100.000 Британаца који су говорили о својим осећањима када је реч о новцу. Они су имали задатак да одговарају на питања попут – да ли купују ствари када се осећају узнемирено, када им је досадно или када су узбуђени, или је реч о другачијим осећањима који су повезани са осећањем кривице, поноса или моћи.

Истраживачи напомињу да постоје четири главне категорије које повезујемо са садржајем нашег рачуна у банци, а то су сигурност, моћ, љубав и слобода.

Након анализе резултата студије, психолози су упоредили добијене податке и открили да су жене у просеку двоструко више повезивале новац са љубављу и емоцијама, док су мушкарци двоструко више доживљавали новац као знак моћи и слободе, мада се међусобна осећања нису искључивала.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.