Насловна / Вести / Стефан Чупић- Бачка заслужује опстанак!

Стефан Чупић- Бачка заслужује опстанак!

Са непуних 5 година постао је полазник омладинске школе Радничког из Ниша. Седам година касније дошао је у ОФК Београд и прошао све омладинске категорије клуба са Карабурме. После каљења на Дорћолу и повратка на Карабурму, успео је да се избори за позицију првог чувара мреже популарних „Романтичара“.

После одличне сезоне у дресу ОФК Београда, али и испадања из елитног ранга српског фудбала, решио је да појача редове ОФК Бачке из Бачке Паланке. Бранио је мрежу свих млађих селекција Србије и био члан златне генерације која се у Литванији попела на кров Европе. За виртуалним столом овога пута седи први чувар мреже ОФК Бачке – Стефан Чупић.

Стефане, опет тај префикс ОФК?

– Хахаха, не могу побећи од ,,ОФК-е“!

Како је у Паланци, односно у Бачкој?

– Имао сам доста проблема у летњем прелазном року. Турбулентан период је иза мене и Паланка ми је јако пријала. Овде ми је заиста баш лепо. Бачка је скроз позитивна прича. Услови су слободно могу да кажем коректни. Главни терен је добар. Стадион је леп. Помоћни терен на ком тренирамо има вештачку подлогу. Паланчани воле фудбал.

Заслужује ли Бачка Паланка клуб у Супер лиги?

– Апсолутно! Људи у клубу улажу велике напоре и огроман труд. Локално становништво константно и у великом броју долази на стадион.

У Паланку си стигао у минут до дванаест. Црвена Звезда је решила да повуче Филипа Манојловића после неколико утакмица у дресу Бачке. Отворило се место за тебе.

– Тако је, дошао сам последњег дана прелазног рока. Мени су пропале све опције за иностранство, а Бачкој зафалио голман. За разлику од страних клубова са Бачком сам се лако договорио. Епилог свега је шестомесечна позајмица.

Филип је у првом колу успео да сачува мрежу против Партизана, ти ти си на утакмици против Партизана бранио одлично, али си ипак остао немоћан после ударца Уроша Ђурђевића?

– Мислим да сам добро бранио у Хумској. Код тог прекида у 78. минуту и Ђурђевићевог ударца нисам имао никаквих шанси.

У фудбалској чаршији кружи прича да Бачка на том сусрету није желела да игра фудбал. Прича се да сте били доста оштри и груби. Твоје виђење сусрета?

– Играли смо мушки и одговорно до примљеног гола. Нама је сваки бод важан. Нисмо били груби. Колико знам нити један играч Партизана није напустио терен због повреде.

Пре утакмице у Хумској, Бачка је добила и новог тренера. Реци нам нешто о Зорану Говедарици? Онако на прву лопту. Да ли је донео неке новине у раду? Да ли је кадар да у наставку сезоне пробуди Бачку, и побегне са дна табеле?

– Мислим да је Говедарица неким својим новинама у доброј мери већ успео да пробуди играче. Свиђа ми се његов рад, али мислим да је и Спасоје Јелачић радио сјајан посао.

Твоји планови када је клупска каријера у питању? Иностранство или останак у Србији?

– Моји планови… Видећу са својим менаџером Владом Лазићем шта је најбоље за мене и моју каријеру. Има интересовања, како из Србије тако и из иностранства.

Прочитајте и ово

Затвара се најстарија месара у Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Месну индустрију АД „Бачка“, која послује у систему „Универекспорта“, у Бачкој Паланци држе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *