субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / ŠUŠNICA: Danas Bambi, sledeće godine vrtići u Silbašu, Obrovcu i još jedan u Bačkoj Palanci
Председник Oпштине Бранислав Шушница

ŠUŠNICA: Danas Bambi, sledeće godine vrtići u Silbašu, Obrovcu i još jedan u Bačkoj Palanci

Danas je nakon 5 godina otvoren vrtić Bambi, poznatiji kao „Belo zabavište“.

Vr­tić je u sa­sta­vu ov­da­šnje Usta­no­ve za dnev­ni bo­ra­vak de­ce „Mla­dost“, a u nje­mu je, dok je ra­dio, bi­lo me­sta za sto­tin­ak ma­li­ša­na.

Ka­da je za­tvo­ren, de­ca iz ovog de­la gra­da pre­me­šte­na su u dru­ge objek­te, a adap­ta­ci­jom ne­kih pro­sto­ra na­do­me­šten je ma­njak sme­šta­ja. Menjale su se lokalne vlasti, a objekat star nepune tri decenije je propadao, da bi ga inspekcija zatvorila.

FOTO: BackaPalankaInfo.com
FOTO: BackaPalankaInfo.com

– Usvanjem rebalansa opštinskog budžeta stvaraju se mogućnosti da rešimo dosta problema posebno kada je reč o zbrinjavanju dece predškolskog uzrasta – bile su reči pre tri meseca predsednika opštine, diplomiranog ekonomiste Branislava Šušnice.

Danas je nakon pomenuta tri meseca isti čovek svečano otvorio vrtić Bambi na radost mnogobrojnih sugrađana.

– Danas je veliki dan za opštinu Bačka Palanka. Veliki dan za svu decu Bačke Palanke – rekao je predsednik opštine Branislav Šušnica na otvaranju vrtića Bambi.

– Samim ovim potezom prepolovili smo liste čekanja, ono što je najbitnije za roditelje. – nastavio je Šušnica

– Mnoge vlasti su prolazile i mnoge vlasti su svašta obećavale, a neke su ovaj objekat nazivale i sivim domom, a ja im poručujem da ovo nije sivi dom već beli vrtić, naš Bambi. Dobru su nam ideju dali, svaki naredni vrtić koji otvorimo biće belji od ovog. – reči su Šušnice.

U predhodna dva meseca opštinska vlast otvorila je dva vrtića, u Despotovu i Tovariševu.

– Otvaranje novih vrtića, veliki su potez za opštinsku vlast, međutim, to smo uspeli onog trenutka kada je Srpska Napredna Stranka počela da vrši vlast u punom kapacitetu. – objašnjava Branislav Šušnica.

Prisutni novinari pitali su predsednika opštine da li se i u narednom periodu planiraju otvaranja novih vrtića, na šta je on odgovorio:

– Naravno da planiramo. Za sledeću godinu u planu je da otvorimo vrtiće u Silbašu, Obrovcu i još jedan u Bačkoj Palanci, da više nema liste čekanja na dobrobit dece i roditelja. – odgovorio je predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

One comment

  1. Znate tako mi je svejedno pod kojom je strankom uradjeno zabaviste……bitno je da je uradjeno.Bozjom voljom je dosao konacno u Opstinu covek koji misli na svoje gradjane.Bogu Hvala.E,sada je na redu i bazen i most i mi Palancani zadovoljni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.