četvrtak, jun 27, 2019
Naslovna / Vesti / Šušnica naglašava brigu za sugrađane
Predsednik opštine: Branislav Šušnica

Šušnica naglašava brigu za sugrađane

Nepunih pola godine na čelu opštine Bačka Palanka, lokalne samouprave sa 14 naseljenih mesta i oko 55.000 stanovnika, nalazi se Branislav Šušnica, diplomirani ekonomista. 

Srpska napredna stranka, čiji je kandidat, posle aprilskih lokalnih izbora i sama je imala dovoljno mandata, a nalazi se na čelu koalicije koja ima ubedljivu većinu u lokalnom parlamentu. Od starta nova garnitura najavila je da će joj glavni posao biti privredni razvoj, privlačenje novih investitora, zapošljavanje mladih…

– Cilj nam je da Bačka Palanka bude još modernija sredina sa povoljnom poslovnom klimom, sa manje nezaposlenih, ali i da ovde bude zastupljen sport, kultura, obrazovanje u svakodnevnom životu – rekao je za „Dnevnik” Branislav Šušnica. 

– Realizacijom kvalitetno osmišljenih projekata želimo da ovu sredinu učinimo društveno i privredno poželjnom. Naš cilj je urbanistički i infrastrukturno još uređeniji grad, ali i svih 13 sela. Podržavamo poljoprivrednike kroz kreditiranje i druge mere, podstičemo razvoj preduzetništva, razvijamo turizam, ali nastavljamo da brinemo o ljudima.

Nastojaćemo da i dalje pomažemo socijalno najugroženije sugrađane, da pojačamo brigu o deci, starima, bolesnima…

Sredinom godine Šušnica je obećao da će rešiti problem dugih lista čekanja dece za vrtić, a ovih dana otvoren je, posle pet godina, renovirani Vrtić „Bambi“ u ovde najmnogoljudnijem Stambenom naselju zvanom Sinaj. Time su stvoreni uslovi za boravak oko 100 mališana.

– Uradili smo šta smo obećali, a nedavno smo otvorili i dva vrtića sa oko 50-tak mesta za decu u Tovariševu i Despotovu – dodaje Šušnica. 

– I to nije sve, jer već iduće godine planiramo da otvorimo vrtiće u Silbašu i Obrovcu sa oko 50-60 mesta. I u samoj Palanci planiramo gradnju još jednog vrtića i time definitivno ukinemo liste čekanja u predškolskim ustanovama, a do nedavno na smeštaj je čekalo preko 200 dece.

Šušnica naglašava brigu za sugrađane, a na njihove pritužbe reagovao je tako da je započeo obilazak zdravstvenih ambulanti u opštini. Kaže, želi lično da se uveri da li ljudi teško dolaze do lekara, i ako je tako, koji su razlozi, kad u Palanci pored Doma zdravlja, postoje dve zdravstvene ambulante, a svako selo ima svoju ambulantu i lekara.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.