četvrtak, jun 27, 2019
Naslovna / Vesti / Šušnica započeo posete zdravstvenim ambulantama u gradu i selima
Predsednik Opštine Branislav Šušnica

Šušnica započeo posete zdravstvenim ambulantama u gradu i selima

Kao što je i obećao predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, počeo je posete zdravstvenim ambulantama u gradu i selima ove lokalne samouprave.

Zajedno sa dr Goranom Stuparom, direktorom Zdravstvene ustanove „Dr Mladen Stojanović“ prvo su proverene pritužbe građana koje su se odnosile na dugo čekanje u Zdravstvenoj ambulanti u Novoj Palanci, delu grada gde živi oko 12.000 stanovnika.

– Saznao sam da se naši sugrađani, odnosno pacijenti ne žale na kvalitet medicinske usluge, već na dugo čekanje kada je reč o dobijanju recepata, a kako su rekli nekada se čeka i par dana – konstatovao je Šušnica.

– Razlog je u činjenici da zdravstvu u našoj opštini nedostaje lekara. Kako sam razumeo o zdravlju preko 55.000 stanovnika naše opštine po potrebi treba da brine 69 lekara, a u našem Domu zdravlja i ambulantama u Bačkoj Palanci i 13 sela rade 64.

Ovde se puno očekuje od najave ministra zdravlja Zlatibora Lončara, da će se do kraja godine zaposliti oko 400 medicinskih radnika. Kažu u Palanci da bi to bilo rešenje i za duže čekanje na recepte u pojedinim ambulantama. Ovde je očigledno da sadašnji broj lekara, a ponegde ih radi samo jedan, ne mogu uporedo da postignu pregledanje pacijenata i ispisivanje recepata, prvenstveno hroničnim bolesnicima, koji uglavnom dolaze samo po recepte.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.