субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Сутра појачана контрола коришћења појасева у вожњи

Сутра појачана контрола коришћења појасева у вожњи

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова спровешће појачану контролу учесника у саобраћају у понедељак у оквиру акције појачане контроле коришћења сигурносних појасева на свим европским путевима, најавио је МУП.

Акција ће бити спроведена у 31 европској држави које сарађују у оквиру међународне организације ТИСПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе). Током трајања акције, саобраћајна полиција ће истовремено усмерити активности и на откривање прекршаја непрописног коришћења телефона у току вожње.

У акцији ће учествовати максималан број пресретача. Такође, биће ангажовани полицијски службеници који ће, у грађанском оделу, уочавати прекршаје возача и путника и информације о возилима, у којима су уочени
прекршаји, преносити патролама које ће заустављати возила и предузимати законом прописане мере.


У току 2016. године, у путничким возилима је погинуло 183 возача и 98 путника, док је повређено 6.890 возача и 5.699. Од укупног броја настрадалих путника, 55 одсто је страдало на предњем, а 45 одсто на задњем седишту.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.