sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / Svečana sednica SO Bačka Palanka: Najviša priznanja vrednim ljudima

Svečana sednica SO Bačka Palanka: Najviša priznanja vrednim ljudima

BAČKA PALANKA: U prisustvu brojnih gostiju svečanom sednicom Skupštine opštine Bačka Palanka, obeležen je dan ove lokalne samouprave.

Najviša opštinska priznanja, povelje su primili „Kovis BP“ d.o.o. i gradska Mesna zajednica „Stari grad“, a od pojedinaca Zlatnu značku Mita Plavšić, poljoprivredni proizvođač i Nikola Ćirić, član Udruženja odgajivača sitnih životinja „Golub“.

„Cena uspeha je težak rad, posvećenost poslu i odlučnost da damo sve od sebe zadatku koji je pred nama, a to je na kraju bolji život u našoj sredini“, rekao je predsednik Opštine Branislav Šušnica i podsetio na ono što je lokalna vlast uradila od maja prošle godine.

„Posle pet godina pauze ponovo je otvoren vrtić „Bambi“, samo za rekonstrukciju OŠ „15.oktobar“ u Pivnicama izdvojili smo 16 miliona dinara. Početkom godine na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja APV projekat „Kompleks otvorenih bazena“ u Bačkoj Palanci dobio je 32 miliona, a mi smo opredelili iz našeg budžeta 21 milion kako bi posle nekoliko godina konačno završili ovaj objekat. U toku je realizacija projekta izgradnje fekalne kanalizacione mreže u industrijskoj zoni „Sever“ u Palanci, gradimo i u Radnoj zoni „Nova Gajdobra“. Projekti sportskih hala aktuelni su u Despotovu i Gajdobri, povezujemo nov bunar u Palanci sa mrežom, možemo se pohvaliti novim bunarima u Pivnicama i Silbašu i revitalizacijom postojećih u Paragama i Obrovcu. U rekonstrukciju zgrade Kulturnog centra u Palanci biće uloženo preko 40 miliona, ove godine relizovaće se treća faza projekta „Adaptacija i sanacija molitvenog doma Sveti Antun“ u Bačkoj Palanci.“

Potpisano i bratimljenje bačkopalanačke opštine sa opštinom Zubin Potok, a zvanično je otvorena i nova velika upravna zgrada „Kovisa“.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.