nedelja, april 5, 2020
Naslovna / Vesti / Tužilac iz Bačke Palanke odbacio navode Sindikata policije
Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Tužilac iz Bačke Palanke odbacio navode Sindikata policije

Knežević je reagovao povodom izjave predstavnika policijskog sindikata Srbije

Osnovni javni tužilac u Bačkoj Palanci Milan Knežević odbacio je u petak tvrdnje Policijskog sindikata Srbije da je na njega vršen bilo kakav pritisak prilikom postupanja u slučaju suspendovanog policajaca Dalibora Karanovića iz Bačke Palanke, koji se sumnjiči za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Kako ne bi došlo do sumnje u nepristrasnost i objektivnost rada Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci, s obzirom na to da je osumnjičeni policajac koji svakodnevno sarađuje sa nosiocima javnotužilačke funkcije u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci, Knežević je zatražio da se izvrši prenos mesne nadležnosti tužilaštva.

– Tražio sam da se primeni institut supustitucije – prenos mesne nadležnosti, iz razloga koji su predviđeni članom 20 Zavnom tužilaštvu, a kojim nije određeno ograničenje u kojoj fazi postupka je moguće zatražiti istu, odnosno nisam tražio svoje izuzeće u postupku protiv osumnjičenog Karanović Dalibora u smislu člana 42 ZKP-a – naveo je Knežević u pisanoj izjavi za medije.

To znači da je tužilac predložio višim instancama tužilaštva da odrede neko drugo osnovno tužilaštvo koje će preuzeti postupak protiv Karanovića, kako bi se sprečile sve sumnje u objektivnost tužilačkog rada.

Knežević je reagovao povodom izjave predstavnika policijskog sindikata Srbije, Veljka Mijailovića koja je danas objavljena pod naslovom „Ne politizovati slučaj suspendovanog policajaca“.

– Ovde je vršen pritisak na Osnovnog javnog tužioca od strane Višeg javnog tužioca pa su menjane izajve tužioca – ima dela – nema dela samo da bi se Karanoviću sastavila neka krivična prijava i on udaljen s posla – naveo je Mijailović u toj izjavi.

Karanović je navodno suspendovan zbog privođenja Nemanje Jovanovića u noći između 10. i 11. novembra 2016, nakon reagovanja Unutrašnje kontrole MUP-a.

Nemanja je sin Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Ðinđića na 40 godina zatvora i kaznu služi u požarevačkom zatvoru.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.