среда, 15 јула, 2020
Насловна / Вести / У Бачкој Паланци дрва набављају у марту!
Ранђел Васић уверен да може бити још хладних дана

У Бачкој Паланци дрва набављају у марту!

Дуга и хладна зима намучила је све, па и житеље Бачке Паланке.

Ледени дани који су трајали скоро шест недеља и давно нису забележени на овим просторима, али и каснија хладна јутра са мразевима потрошили су залихе огрева чак и онима који су прошлог лета задовољно тврдили да их ништа не може изненадити.

С почетком марта све је више оних пред чије куће стају шлепери различитих регистарских таблица, пуни дрва, која се истоварају пред капијама.

– Нека ће пролеће, али ваљају дрва у дворишту – задовољно констатује Ранђел Васић из Нове Паланке.

– Нисам остао без дрва, али искористио сам повољну понуду па сам кубик дрва за готов новац платио 5.200 динара, а на десетомесечну отплату кубик тврдог дрвета је 5.800 динара. Зима календарски још није при крају, а и почетак пролећа уме да отпочне са кишим, снегом и температурама испод нуле. Овако је лакше, а јефтиније је када сам на циркулару сечем дрва па избегавам додатне трошкове.

Огревног дрвета има на свим бачкопаланачким стовариштима, а после сибирских температура када су се продавала и на џакове и када је цена кубног метара прелазила чак и 6.000 динара за кеш, сада су цене пале, али су опет знатно веће него прошле јесени када се кубни метар цера и букве продавао по 4.700 динара.

[the_ad id=“2355″]

Купци још увек не могу да бирају, јер дрва су сирова, ваљда се одмах после сече товаре у камион. Нема бирања ни кад је врста у питању, па поред цера, добијеш нешто и храста, букве, па чак и дивље трешње, кажу купци који су, ипак спокојнији данас него пре 15-так дана када су гледали како им се шупе и подруми празне због велике хладноће.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.