петак, 14 августа, 2020
Насловна / Вести / У Бачкој Паланци није регистрована ни једна ХИВ позитивна особа

У Бачкој Паланци није регистрована ни једна ХИВ позитивна особа

1. децембар Светски АИДС дан

Светски АИДС дан окупља људе широм света са циљем подизања позорности у вези са ХИВ пандемијом и демонстрира међународну солидарност.

Овај дан, који се 29. пут обележава у свету, представља јединствену прилику да представници влада, државних институција и јавноздравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији и да подстакну целокупну друштвену заједницу да свима обезбеди недискриминаторан и неосуђујући приступ адекватним услугама из домена превенције ХИВ инфекције, као и приступ лечењу, заштити и подршци за особе инфициране ХИВ-ом.

Током недеље тестирања на ХИВ у Бачкој Паланци је у две акције 19. и 28.11. тестирано 38 особа. Није регистрована ни једна ХИВ позитивна особа.

1 децембра од 12.20 о ХИВ-у ће бити одржана два предавања у средњим школама Гимназији “20 октобар” и СШЦ “Др Радивој Увалић”. Акцију заједнички спроводе Црвени крст Бачка Паланка и Дом здравља Бачка Паланка.

ДПСТ- добровољно, поверљиво, саветовање и тестирање на ХИВ, заинтересовани могу урадити сваког радног дана у епидемиолошкој служби дома здравље током преподнева.

Др. Мирјана Валан

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.