četvrtak, mart 22, 2018
Naslovna / Vesti / U Bačkoj Palanci nije registrovana ni jedna HIV pozitivna osoba

U Bačkoj Palanci nije registrovana ni jedna HIV pozitivna osoba

1. decembar Svetski AIDS dan

Svetski AIDS dan okuplja ljude širom sveta sa ciljem podizanja pozornosti u vezi sa HIV pandemijom i demonstrira međunarodnu solidarnost.

Ovaj dan, koji se 29. put obeležava u svetu, predstavlja jedinstvenu priliku da predstavnici vlada, državnih institucija i javnozdravstvenih ustanova u saradnji sa ostalim partnerima informišu javnost o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i da podstaknu celokupnu društvenu zajednicu da svima obezbedi nediskriminatoran i neosuđujući pristup adekvatnim uslugama iz domena prevencije HIV infekcije, kao i pristup lečenju, zaštiti i podršci za osobe inficirane HIV-om.

Tokom nedelje testiranja na HIV u Bačkoj Palanci je u dve akcije 19. i 28.11. testirano 38 osoba. Nije registrovana ni jedna HIV pozitivna osoba.

1 decembra od 12.20 o HIV-u će biti održana dva predavanja u srednjim školama Gimnaziji “20 oktobar” i SŠC “Dr Radivoj Uvalić”. Akciju zajednički sprovode Crveni krst Bačka Palanka i Dom zdravlja Bačka Palanka.

DPST- dobrovoljno, poverljivo, savetovanje i testiranje na HIV, zainteresovani mogu uraditi svakog radnog dana u epidemiološkoj službi doma zdravlje tokom prepodneva.

Dr. Mirjana Valan

Pročitajte i ovo

Prvorođena deca su pametnija i ne samo to

Ne samo da se, kao što kaže izreka, prva deca više vole, nego su ona …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *