sreda, decembar 13, 2017
Naslovna / Vesti / U BAČKOJ PALANCI OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

U BAČKOJ PALANCI OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, ugostio je u utorak u svom Kabinetu predstavnike volontera Crvenog krsta Bačka Palanka i sekretara ove organizacije, Branislava Šobota, povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera.

Predstavljajući volontere, sekretar Šobot je rekao: „Volonteri su  osnovna snaga Crvenog krsta. U ovoj organizaciji oni se obučavaju o pružanju prve pomoći, motivisanju dobrovoljnih davalaca krvi, učestvovanju u akcijama prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane, obeležavanju svakog važnijeg datuma u okviru humanosti, zdravim životnim navikama i ponašanjima, edukacijama i ostalim našim aktivnostima, programima i manifestacijama. Brojnost naših volontera varira u zavisnosti od potreba. Stalni minimum u broju volontera je 130 u celoj opštini Bačka Palanka“.

Predsednik opštine se zahvalio volonterima na nesebičnom radu i naglasio da volonterizam i volonterski rad predstavljaju jedan od najefikasnijih oblika učestvovanja građana u procesima razvoja zajednice, afirmišući ono najplemenitije u ljudima – slobodu, jednake mogućnosti, bezbednost i pravdu za sve ljude.

Pročitajte i ovo

Savet za svaki horoskopski znak za 2018. godinu

Proverite šta kaže horoskop o tome šta bi trebalo da menjate u novoj godini. Ovan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *