понедељак, 10 августа, 2020
Насловна / Вести / У Бачкој Паланци се именују директори општинских фирми

У Бачкој Паланци се именују директори општинских фирми

Међу 30-так тачака дневног реда, а најважнија је усвајање ребаланса буџета за 2017. годину о чему ће одборнике известити председник општине Бранислав Шушница, на данашњем заседању бачкопаланачке Скупштине је и именовање директора два важна општинска јавна педузећа.

Комисија за спровођење конкурса одлучила је да се од два кандидата за директора ЈКП „Комуналпројект“ изабере Александар Богуновић, дипломирани графички инжењер који је до сада био вршилац дужности директора. Пред одборницима ће се наћи и предлог за именовање директора општинског Јавног предузећа „Стандард“, доскора Дирекција за изградњу општине Бачка Паланка.

Комисија за спровођење конкурса определила се за Мирослава Сићевића, дипломираног инжењера технологије који је до сада радио овај посао као вршилац дужности.

Пред одборницима ће се наћи и финансијски планови и извештаји о пословању предузећа и установа којима је оснивач бачкопаланачка општина.

По обавези општине као оснивача Дома здравља „Др Младен Стојановић”, ова здравствена установа планирала је скоро 15 милиона динара из општинског буyета. Др Горан Ступар, директор Дома здравља образложио је да је у поменутој суми 5,6 милиона динара предвиђено за плате радника које не финансира Републички фонд здравственог осигурања.

Такође, за плате радника у апотекарским јединицама у селима ове општине предвиђено је 5,7 милиона, а за трошкове прегледа спортиста милион динара. Још 1,5 милиона намењено је за консултативне услуге специјалиста из разних области на које Дом здравља као установа примарне здравствене заштите нема право или их нема у довољној мери.

[the_ad id=“2931″]

Одборници ће одлучивати и о изменама кадровског плана општинске управе. Има промена и када је реч о броју извршилаца и звањима службеника и намештеника.

По овом кадровском плану биће по један службеник на положају прве и друге групе, 19 самосталних саветника и 50 саветника, два млађа саветника и девет сарадника, два референта и 26 виших референата. У четвртој групи је 14 намештеника, а у петој је предвиђено пет радних места.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

One comment

  1. Šta li rade toliki savetnici?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.