Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tdmvocec/public_html/backapalankainfo.com/index.php:1) in /home/tdmvocec/public_html/backapalankainfo.com/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 239
U Opštini Bačka Palanka pet seoskih klubova za stare | Bačka Palanka Info - Vodič kroz Bačku Palanku
ponedeljak, april 6, 2020
Naslovna / Vesti / U Opštini Bačka Palanka pet seoskih klubova za stare

U Opštini Bačka Palanka pet seoskih klubova za stare

BAČKA PALANKA: Gerontološki centar u Bačkoj Palanci zbrinjava oko stotinu korisnika, ali ima i druge službe, među njima i onu koja daje dnevne usluge.

Pored ostalog, nadležna je za rad klubova za stara i odrasla invalidna lica u pet od 13 sela koja pripadaju ovdašnjoj lokalnoj samoupravi. Klubovi postoje u Pivnicama, Tovariševu, Čelarevu, Novoj Gajdobri i Mladenovu.

– Klubovi korisnicima usluga obezbeđuju zadovoljenje svakodnevnih životnih potreba, a posebno druženje, jačanje solidarnosti, odnosno samopomoći, kao i kulturno-zabavne, rekreativne, duhovne i druge sadržaje – kaže dr Milan Bajić, direktor Gerontološkog centra. – Programi animacije starih i odraslih invalidnih lica podrazumevaju najraznovrsnije aktivnosti, počev od predavanja o zdravlju, socijalno-penzijskoj zaštiti, pa do rekreativnih i obrazovnih programa do uspostavljanja prijateljskih veza i razmene sa institucijama, školama, predškolskim ustanovama, udruženjima i umetnicima.

Gerontološki centar obnovio je ugovor o saradnji sa Mesnom zajednicom Čelarevo. Za potrebe kluba u ovom mestu dodeljene su prostorije koje se nalaze u zgradi tamošnjeg Kulturnog centra. U ovim prostorijama dva puta nedeljno okupljaju se članovi kluba iz Čelareva, druže se i bave kreativnim poslovima.

– U Klubu za stara i invalidna lica u Pivnicama, osim redovnog merenja krvnog pritiska i šćera u krvi, obavljena je edukacija tamošnjeg članstva iz domena medicine na temu „Saveti za osobe starije od 65 godina“ s posebnim osvrtom na pravilnu upotrebu lekova – kaže, pored ostalog, dr Bajić. – Bilo je prisutno oko 30 osoba koje su postavile velik broj pitanja za Veru Pešić, glavnu medicinsku sestru našeg Gerontološkog centra.

M. Sudžum

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.