sreda, maj 22, 2019
Naslovna / Vesti / Uskoro ističe rok za zamenu starih vozačkih!

Uskoro ističe rok za zamenu starih vozačkih!

Ako ste među onima koji još uvek imaju staru, papirnatu, vozačku dozvolu, ne čekajte, jer je rok za zamenu 10. jun ove godine.

Zahtev je moguće podneti i preko interneta, ali samo ako imate kartični čitač, podseća u svom tekstu sajt Polovni automobili.

Nove vozačke dozvole (u formi kreditne kartice) počele su da se izdaju u januaru 2011, a bilo je predviđeno da krajnji rok za zamenu starih bude 10. jun 2014. godine. Do maja 2014. izdato je oko 2.155.000 novih, pri čemu je u tom trenutku još oko 3.385.000 vozača posedovalo staru dozvolu. Stoga je odlučeno da se rok za zamenu produži za još tri godine.

Neophodna dokumenta

Od dokumentacije potrebna vam je samo stara vozačka dozvola i lična karta. Međutim, ukoliko je vozaču stara dozvola izdata na period manji od 10 godina zbog zdravstvenih razloga ili ako je reč o vozaču starijem od 65 godina, neophodno je da priloži i novo lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za kategoriju (ili kategorije) za koje podnosi zahtev, pri čemu uverenje ne sme da bude starije od šest meseci.

Takođe, vozačima koji u vreme izdavanja vozačke dozvole imaju više od 55 godina, dozvola se izdaje sa rokom važenja do navršene 65. godine, a može i na kraće, na osnovu nalaza i mišljenja lekara.

Koliko košta nova dozvola?

Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca uplaćuje se 255 dinara, MUP-u 621 dinar, za administrativnu taksu plaća se još 700 dinara što je ukupno 1.576 dinara. Na ovaj iznos treba dodati troškove provizije za plaćanje u pošti ili banci.

Zamena dozvole preko interneta

Ova usluga omogućava vam da ne dolazite dva puta u policijsku stanicu da biste zamenili vozačku dozvolu, već da elektronskim putem podnesete zahtev i da istim putem u svako doba možete da vidite u kakvom je statusu vaš zahtev. Ovo je adresa stranice na kojoj možete podneti zahtev elektronskim putem. Kada nova vozačka dozvola bude izrađena, dobićete informaciju da se vozačka dozvola nalazi u određenoj policijskoj stanici na osnovu vašeg mesta prebivališta.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com)

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.