Насловна / Вести / Ускоро истиче рок за замену старих возачких!

Ускоро истиче рок за замену старих возачких!

Ако сте међу онима који још увек имају стару, папирнату, возачку дозволу, не чекајте, јер је рок за замену 10. јун ове године.

Захтев је могуће поднети и преко интернета, али само ако имате картични читач, подсећа у свом тексту сајт Половни аутомобили.

Нове возачке дозволе (у форми кредитне картице) почеле су да се издају у јануару 2011, а било је предвиђено да крајњи рок за замену старих буде 10. јун 2014. године. До маја 2014. издато је око 2.155.000 нових, при чему је у том тренутку још око 3.385.000 возача поседовало стару дозволу. Стога је одлучено да се рок за замену продужи за још три године.

Неопходна документа

Од документације потребна вам је само стара возачка дозвола и лична карта. Међутим, уколико је возачу стара дозвола издата на период мањи од 10 година због здравствених разлога или ако је реч о возачу старијем од 65 година, неопходно је да приложи и ново лекарско уверење о здравственој способности за категорију (или категорије) за које подноси захтев, при чему уверење не сме да буде старије од шест месеци.

Такође, возачима који у време издавања возачке дозволе имају више од 55 година, дозвола се издаје са роком важења до навршене 65. године, а може и на краће, на основу налаза и мишљења лекара.

Колико кошта нова дозвола?

Заводу за израду новчаница и кованог новца уплаћује се 255 динара, МУП-у 621 динар, за административну таксу плаћа се још 700 динара што је укупно 1.576 динара. На овај износ треба додати трошкове провизије за плаћање у пошти или банци.

Замена дозволе преко интернета

Ова услуга омогућава вам да не долазите два пута у полицијску станицу да бисте заменили возачку дозволу, већ да електронским путем поднесете захтев и да истим путем у свако доба можете да видите у каквом је статусу ваш захтев. Ово је адреса странице на којој можете поднети захтев електронским путем. Када нова возачка дозвола буде израђена, добићете информацију да се возачка дозвола налази у одређеној полицијској станици на основу вашег места пребивалишта.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com)

Прочитајте и ово

МФЛ Бачка Паланка: Резултати 7. кола

У 7. колу МФЛ БАЧКА ПАЛАНКА 1.РАЗРЕД постигнути су следећи резултати: Нештин – Слога (П) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *