sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / ZA PREDSTOJEĆI TURNIR RUKOMETA NA PESKU U BAČKOJ PALANCI (3. – 5. avgust) PRIPREME TEKU PO PLANU

ZA PREDSTOJEĆI TURNIR RUKOMETA NA PESKU U BAČKOJ PALANCI (3. – 5. avgust) PRIPREME TEKU PO PLANU

Pripreme za turnir rukometa na pesku, koji će se od 3. do 5. avgusta odigrati na plaži ’’BAGER’’ u Bačkoj Palanci, teku po planu, upoznao nas je jedan od organizatora Lazar Miškov, inače generalni sekretar Opštinkog rukometnog saveza Bačka Palanka.

-Palančanima mogu da obećam da će to biti nezaboravan rukometni spektakl u Bačkoj Palanci, kaže jedan od organizatora turnira rukometa na pesku Lazar Miškov.
Inače, Miškov je ovog leta već bio na više medjunarodnih turnira u Evropi (Grčka, Slovačka, Hrvatska, Madjarska, Italija) u svojstvu delegata. Na jednom od tih turnira, po njegovim rečima, naprvljeni su pozitivni pomaci u rukometu na pesku koji su blisko povezani sa Srbijom.

-Ti pozitivni pomaci će u našoj zemlji zaživeti od sledeće godine. Naime, po prvi put će na našem turniru moći da učestvuju i reprezentacije Italije, Francuske, Madjarske i tako dalje. Stupio sam u kontakt sa organizatorima nekoliko jačih i kvalitetnijih turnira u Evropi da nam se termini ne poklapaju sa turnirima ili završnicama državnih prvenstava. Nadam se da ćemo taj dogovor postići do kraja godine, jer je svima u interesu da na turnir dodju jače ekipe, odnosno da se pruži mogućnost da svi učestvuju na turniru.

Najveći pomak su svakako dobre komunikacije sa Rukometnim savezom Hrvatske i njihovim povereništvom za rukomet na pesku. Blizu smo postizanja dogovora da se prvenstvo Hrvatske više ne poklapa ni sa jednim turnirom u Srbiji. Od 21. do 23. avgusta sam prisustvovao u svojsvtu delegata na fajnal foru prvenstva Hrvatske u Varaždinu i to sve govori da sam ja jedini delegat van Hrvatske koji učestvuje na njihovim turnirima i završnicama prvenstva. Takve dogovore ćemo verovatno postići i sa italijanskom i madjarskom rukometnom federacijom, navodi Lazar Miškov.

Pročitajte i ovo

Svečano uručena donacija Udruženju Multiple skleroze Bačka Palanka

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja R. Srbije i Opštine Bačka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.