sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / Zamandaljeni kiosci u Bačkoj Palanci biće uklonjeni

Zamandaljeni kiosci u Bačkoj Palanci biće uklonjeni

BAČKA PALANKA: Predlogom Elaborata o lokacijama za privremeno postavljanje manjih montažnih objekata, reč je o kioscima i barakama, na javnim površinama u Bačkoj Palanci predviđene su 32 lokacije i 61 objekat ili uređaj.

Na osnovu obilaska i snimanja terena u gradu, Opštinskom veću predloge je dostavilo Odeljenje za privredu opštinske uprave.

„Smisao donošenja ovakvog dokumenta je da se svim postojećim kioscima, koji ne narušavaju izgled Bačke Palanke, ili ne prave smetnje u saobraćaju, omogući nastavak rada“, rekao je Zoran Baćina, načelnik Odeljenja za privredu.“Za sve kioske i barake koji ne rade i koji se nalaze u ruiniranom stanju ili ometaju bezbedno odvijanje saobraćaja biće predloženo uklanjanje po nalogu komunalne inspekcije. Preduzetnicima će biti ostavljen rok od mesec dana da sami uklone takve objekte, a ako to ne učine uklanjanje će se vršiti o trošku vlasnika objekta.“

To je samo prva faza uvođenja reda u ovu oblast, što ima i finansijsku dimenziju, jer je prihod od korišćenja javnih površina ujedno izvorni prihod Opštine Bačka Palanka.  – Odlukom o postavljanju manjih montažnih objekata utvrđuju se nadležnosti prema kojima će rešenje o zauzeću javne površine donositi Odeljenje za privredu, a naplatu će vršiti lokalna poreska administracija – pojašnjava Baćina. – Odlukom je dat rok od 60 dana za zaključivanje ugovora, odnosno izdavanje odobrenja za postavljanje manjih montažnih objekata. Svi korisnici, a ne moraju biti i vlasnici, obavezni su da po objavljivanju Elaborata u Službenom listu naše opštine dođu u Opštinsku upravu i potpišu ugovor o privremenom zauzeću javne površine. Potom su korisnici obavezni da plaćaju lokalnu komunalnu taksu.

Uskoro će isti princip biti primenjen i u 13 sela bačkopalanačke opštine.

M. Sudžum

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.