subota, maj 25, 2019
Naslovna / Vesti / Završen i bunar u Paragama

Završen i bunar u Paragama

U petak, 30. septembra, završen je još jedan bunar. Ovaj put bio je to bunar u Paragama.

Višegodišnji problem vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu uspešno je rešen.

Direktor JKP Komunalprojekt Aleksandar Bogunović

Direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović ovom prilikom je izjavio:

„Jedan od bunara u Paragama koji više godina nije mogao da bude pušten u rad napokon je rešen. U cilju završetka investicije koja je započeta još 2008. godine JKP „Komunalprojekt“ je obezbedio određena sredstva i projektno – tehničku dokumentaciju da iz sanitarno bezbednosnih razloga ugradi uređaj koji eliminiše metan iz izvorišta. Ovaj uređaj je preduslov da se bunar pusti u rad. Onog trenutka kada stignu rezultati “V” obima bunar u Paragama će biti pušten u rad, a mi se nadamo da će to biti ovih dana.

Ono što možemo da kažemo je da smo uložili oko 500.000 dinara i da je ova investicija urađena u skladu sa planom i programom za 2017. godinu.

Sam kvalitet vode u Paragama je takav da imamo preporuku da se voda ne koristi za piće zbog prisustva određenih sastojaka koji mogu uticati na miris, ukus ili boju vode, a to može izazvati primedbe korisnika. Međutim, stanovnicima Paraga smo obezbedili alternativni način snabdevanja pijaćom vodom preko eko česmi. Rezultati ispitivanja koje će vršiti Institut za javno zdravlje Vojvodine će pokazati da li će kvalitet vode biti bolji u odnosu na raniji period.

Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, takođe je prisustvovao otvaranju bunara u Paragama:

„Još 2008. godine iskopan je bunar u Paragama, međutim, da li zbog nedostatka sredstava ili zbog nedostatka volje, nije završen.

Kada smo krenuli da rešavamo ovaj problem susreli smo se sa brojnim imovinsko – pravnim i papirološkim problemima koje smo, naravno, morali da rešimo da bismo stigli do konačnog cilja i izgradili ovaj degazator.

Kao što je rekao direktor JKP „Komunalprojekt“ -a, iz sopstvenih sredstava smo izdvojili oko 500.000 dinara kako bismo obezbedili preduslov da se bunar pusti u rad i da se vodosnabdevanje u Paragama znatno popravi.

Predsednik opštine Branislav Šušnica

Ovih dana često govorim o tome da mi kao Opština nastavljamo da poboljšavamo vodosnabdevanje na teritoriji cele opštine Bačka Palanka. Neki dan smo otvorili bunar u Obrovcu, a pre toga u Silbašu. Imamo još dve bitne investicije u saradnji sa višim nivoima vlasti, tačnije, sa Pokrajinskom vladom. Uradićemo još dva bunara. Završavamo javnu nabavku i u narednih par dana bi trebalo da počnu radovi u naseljenom mestu Pivnice i u samoj Bačkoj Palanci. Za ovu godinu uspećemo da uradimo 5 bunara i mislim da je to veliki uspeh lokalne samouprave i same opštinske vlasti.“

 

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.