субота, 6 јуна, 2020
Насловна / Вести / Здравство и образовање на последњем месту по улагањима у Војводини

Здравство и образовање на последњем месту по улагањима у Војводини

Четвртина укупних инвестиција у Србији у току прошле године је остварено у Војводини.

Како показују званични подаци Републичког завода за статистику о улагању у основне фондове, највише се трошило у прерађивачкој индустрији, снабдевању струјом, гасом и паром, у иновационим делатностима, у сектору информисања и комуникација, као и у трговини на велико и мало.

У улагања у основне фондове спада сав новац потрошен тј. уложен у све врсте зграда и грађевина, машине и опрему, биолошке и друге ресурсе, као и у целокупну интелектуалну својину. Када се каже улагање, мисли се на изградњу нових капацитета, проширење постојећих, реконструкцију, модернизацију, замена и друге видове радова у области основних фондова. Улагања су могли да обављају пословни субјекти који су непосредни инвеститори, без обзира на степен и врсту организације, финансијски положај (да ли су стабилна, у минусу или у, рецимо, ликвидацији).

investicija_pitica_700x
У Војводини је укупно на све врсте инвестиција потрошено тј. уложено 138 милијарди динара. Највише се радило у прерађивачкој индустрији, у којој је уложено 37 милијарди, у рударству је потрошено 30 милијарди, у пољопривреди, шумарству и рибарству је потрошено 13 милијарди, у трговини на велико и мало 11,5 милијарди, у саобраћају 10 милијарди, а у грађевини седам милијарди динара.

Субјекти су највише трошили сопствена, постојећа средства, али су се у великом проценту и дизали кредити.

Међу секторима у које се најмање улагало је здравство – 2,2 милијарде, образовање (1,5 милијарди динара), смештај и исхрана (пола милијарде динара) и некретнине (пола милијарде динара).

(BackaPalankaInfo.com/o21.rs)

Прочитајте и ово

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.