субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Американци купују Викторија Групу

Американци купују Викторија Групу

Сојапротеин, Викторијаоил, Ветеринарски завод у Суботици и Лука Бачка Паланка постају део америчког конзорицијума.

Амерички конзорцијум, који чине Јорк Кепитал Менаџмент (York Capital Management) и Елементс Кепитал Партнерс, доставио је данас понуду за откуп акција Викторија Групе са намером да инвестира у пољопривредни сектор у Србији.

Инвеститори су након детаљног сагледавања Викторија Групе, њених ресурса и потенцијала одлучили да уложе 100 милиона евра како би стабилизовали пословање ове компаније и отишли корак даље у расту и развоју њеног рада и пословања, речено је Тањугу у овом инвестиционом конзорцијуму.

Инвеститори намеравају да докапитализацијом Викторија групе сачувају 1.700 радних места и отворе могућност за запослењем додатних 500 радника, као и да сачувају 4.000 пољопривредника који зависе од пословања Викторија Групе.

Јорк Кепитал Менаџемент је светска инвестициона компанија основана 1991. године у Њујорку, а према последњем финансијском извештају из 2016. њихова инвестициона улагања износила су прошле године 21,7 милијарди долара, што их сврстава у 20 највећих „хеџ“ фондова у свету.

Елементс Кепитал Партнерс је компанија која се бави улагањем и инвестицијама у приватни сектор у Југоисточној Европи и основана је 2010. године.

Како кажу у конзорцијуму Јорк Кепитал Менаџмент и Елемент Кепитал Партнерс, планови су да се део средстава уложи у развој нових технологија, укључујући фабрике за производњу хране и узгој стоке како би унапредили извоз домаћих пољопривредних производа у Викторија Групи, што укључује компаније Сојапротеин, СП лабораторије и Ветеринарски завод у Суботици.

Инвеститори намеравају да најкасније до 4. децембра заврше потписивање уговора.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.