nedelja, maj 26, 2019
Naslovna / Vesti / Bačka Palanka 11. aprila glasa ponovo!

Bačka Palanka 11. aprila glasa ponovo!

Republička izborna komisija (RIK) prihvatila je danas prigovore kojima se poništavaju izbori na dva biračka mesta u Srbiji i donela rešenje o ponavljanju glasanja 11. aprila 2017.

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 11. u Bačkoj Palanci i na biračkom mestu broj 11. u Zrenjaninu.

Prigovor Miloša Markovića iz Beograda u vezi sa biračkim mestom broj 11. u Bačkoj Palanci je usvojen jednoglasno.

Marković je naveo da je na tom biračkom mestu u Bačkoj Palanci nekoliko osoba glasalo uprkos tome što im se JMBG razlikovao u biračkom spisku i u ličnoj karti.

Jednoglasno je usvojen i Markovićev prigovor za biračko mesto broj 11. u Zrenjaninu, gde je, kako je naveo, utvrđeno da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su glasali.

Birački odbori u mestima gde su ponisteni izbori za predsednika biće raspušteni i imenovaće se novi.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da se za sledeću sedmicu odlaže odlučivanje o prigovoru Raše Nedeljkova, jer u materijalu nema njegovog jedinstvenog matičnog broja, pa se ne može utvrditi njegov identitet.

On je, inače, podneo prigovor koji se odnosi na biračko mesto broj 10. u Kraljevu u kome je naveo da je utvrđen veći broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji od broja birača.

Članovi RIK- su odbacili dva prigovora i to u vezi sa biračkim mestima broj 16. u opštini Knić i na biračkom mestu broj 29. u Jagodini.

U tim prigovorima je navedeno da su na istom biračkom mestu, kao članovi biračkog odbora, bili supružnici, a odbijen je i prigovor na biračkom mestu broj 27. u Chupriji gde je kao nepravilnost navedeno da su članovi organa za sprovodjenje izbora lica koja srodnici po prvoj liniji.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.