петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Бачкопаланачки ђаци перспективни иноватори

Бачкопаланачки ђаци перспективни иноватори

БАЧКА ПАЛАНКА – Ученици Техничке школе “9. мај“ из Бачке Паланке, представили су три иноваторска патента на недавно завршеном Тесла фесту.
Бројна признања за научно-истраживачки рад и размена искуства и знања са младим научницима из целог света, доказ су да је пред овим младим људима блистава будућност.

Александра Радошевић, Зорица Петровић, Саша Ердег и Милан Стевановић, ученици четврте године Техничке школе “9. мај“ у Бачкој Паланци, на Тесла фесту представили су три своја пројекта.

Посебно су, кажу поносни на признање које им је доделила Руска Федерација, за најбољи млади пројекат.

“Показали смо макету семафора са раскрснице. Затим смо представили машину која сортира лешнике по тежини, намењену произвођачима чоколаде, још јој нисмо дали назив, а презентовали смо и PLC програматор, који омогућава школама да четири рачунара истовремено, програмирају један PLC“, прича матурант Милан Стевановић.

“На Тесла фесту, било је пуно иноваторских радова из целог света. Из Хрватске, Египта, Кине… Било је веома занимљиво, објашњавали смо на који начин функционишу наши патенти. Доста смо били запажени и поносни смо што је наш рад препознала чак и Руска Федерација“, наводи Саша Ердег, ученик школе.

“Ова деца имају перспективу. Након што дипломирају у нашој школи, врата ће им бити отворена за даље школовање на многим престижним факултетима. Ретко која стручна школа може да се похвали да рецимо, у овој школској години имамо 40 ученика више него лане“, наглашава професор Петар Савић, директор Техничке школе “9. мај“.

Поред научно-истраживачког рада, ђаци и професори Техничке школе “9. мај“, изузетне резултате постижу и на бројним спортским такмичењима.

(РТВ)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.