ponedeljak, avgust 20, 2018
Naslovna / Vesti / Branislav Šušnica u svom kabinetu ugostio Milicu Dujaković

Branislav Šušnica u svom kabinetu ugostio Milicu Dujaković

U četvrtak, 6. aprila 2017. godine, povodom osvojenog prvog mesta na Međunarodnoj konferenciji, predsednik opštine, Branislav Šušnica, ugostio je u svom kabinetu Milicu Dujaković, učenicu 8. razreda OŠ „Zdravko Čelar“ iz Čelareva i Ljubicu Milićević, profesra ruskog jezika.

Konferencija pod nazivom “Dečiji svet otkrića, stvaralaštva i postignuća“ održala se u ruskom gradu Kostromi, a učestvovali su predstavnici Poljske, Srbije, Slovačke, Belorusije, Kazahstana, Donjecke Narodne Republike, kao i predstavnici regiona iz Rusije, zajedno sa svojim nastavnicima – mentorima. Učenici, pedagozi, naučnici i roditelji razgovarali su na temu – ČIME SE BAVE DECA U SLOBODNO VREME?

Na ovu temu Milica je napisala zanimljiv rad i u svom predstavljanju rekla da mladi u tom dobu žele mnogo toga da probaju, rizikuju, traže sebe i sve je prvi put. Ovo je bio njen prvi istraživački rad i nastup pred mnogobrojnom publikom. Milica je zauzela 1. mesto i popela se na pobedničko postolje sa zastavom Srbije u rukama. Njena želja je da postane novinar.

Učenica i njena nastavnica iskoristile su ovu priliku da se zahvale predsedniku opštine koji je prepoznao važnost učešća u finalu ove konferencije i izdvojio sredstva kako bi pomogao da otputuju u Rusiju.

Branislav Šušnica je čestitao na postignutom rezultatu i istakao da će uvek biti na raspolaganju za mlade ljude koji žele da svojim radom i trudom postignu uspeh.

Pročitajte i ovo

U LUČANE PO OPSTANAK! Mladost – Bačka u nedelju, 13. maja

U nedelju 13. maja sa početkom u 19 časova u okviru pretposlednjeg 36. kola Super …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.