петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Будуће мајке ускоро добијају књижице за труднице

Будуће мајке ускоро добијају књижице за труднице

У медицинску документацију се, први пут у Србији, уводе књижице за труднице, сазнају „Новости“.

У новом документу, на 32 стране, који ће већ до краја недеље бити дистрибуиран породилиштима, водиће се комплетна медицинска документација о актуелној, и претходним трудноћама, што значи да ће се уписивати сваки преглед и анализа, као и терапија. И то са потписом и факсимилом лекара, јер ће трудничка књижица бити и судско-медицински документ.

За почетак је одштампано 12.000 књижица за труднице. Оне се уводе у оквиру пилот-пројекта, а највероватније ће бити представљене на отварању породилишта у Чачку.

– Највећа предност књижице за труднице је што ће сви медицински подаци бити систематизовани на једном месту, и где год да се трудница појави акушер ће имати комплетан увид у резултате – каже за „Новости“ др Предраг Саздановић, директор КЦ Крагујевац, који је и носилац овог пројекта.

Књижица за труднице биће обавезан документ, и трудница би увек требало да је има уз себе. Увођењем књижице први пут се међу прегледе које треба обавити у трудноћи укључује и преглед локомоторног система, унутрашњих органа…

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.