петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Девојке Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“ спаковале најбољу понуду

Девојке Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“ спаковале најбољу понуду

Екипа Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“ из Бачке Паланке, прошле недеље учествовала је на Међународном сајму туризма у Љубљани, у оквиру такмичења туристичких школа Европе на коме је наша екипа освојила прво место.

Тема фестивала била је „Путујем дакле постојим“, а манифестација је окупила 43 школе из Словеније, Италије, БиХ, Црне Горе и Србије. Екипу су чиниле ученице бачкопаланачке школе: Тијана Ћулибрк, Јелена Струхарик, Јелена Милошевић, Милана Миловановић и Марија Новаковић, с образовног профила туристички техничар, уз ментора професорку групе економских предмета Аранку Харак. Оне су освојиле Златно признање за најбољи промотивни спот, али и Златно признање за суделовање и наградно путовање по Словенији.

Организатор ове манифестације, као и Сајма, била је Туристичка организација Словеније, те Национални институт за образовање, као и Центар Републике Словеније за образовање, а колико је значај дат и самом фестивалу сведочи чињеница да је покровитељ било Министарство за економски развој и технологије Владе Словеније.

– Основна сврха пројекта је промовисање интеграције формалног образовања стеченог у школи и развијања креативности и предузетништва средњошколаца у подручју туризма – појашњава професорка ове школе Миљана Попадић.

– Учешће на Фестивалу подразумевало је писану израду истраживачког пројекта, односно креирање туристичког производа, као и промотивни видео, те представљање пројекта на Сајму „Натоура Алпе – Адриа“. Наша екипа, а у складу са задатом темом „Путујем дакле постојим“, урадила је истраживачки пројектни задатак, креирала тродневни тусристички аранжман под називом „Где Дунав љуби небо“. Производ је формиран тако да својим садржајима и активностима обезбеди квалитетан и аутентичан доживљај туристима током боравка.

Тачније, пет бачкопаланачких ученица, пројекцијом садржаја аранжмана, у улози виртуелног туристичког водича, сајамским посетиоцима представиле су културу, традицију, природне и туристичке потенцијале Бачке Паланке, а све кроз низ рекреативних, авантуристичких, забавних и других активности. Веле да су се посетиоци њиховог штанда посебно интересовали за природне вредности Бачке Паланке, али су били послужени и специјалитетма из овог дела бачког приобаља Дунава и добрим вином из Нештина.

Кажу да је велико интересовање привукао и „излет изненађења“ – риболов бућком, а промоција туристичког производа пропраћена је и промотивним материјалом које су ученице саме израдиле. Додају да се посебно захваљују председнику бачкопаланачке општине Браниславу Шушници који је омогућио одлазак у Љубљану и учешће на Сајму, али и  овдашњим хотелу „Фонтана“ и вили „Гранде“ за које кажу да су им обезбедили све што им је било потребно за боравак у Словенији.

Паланачке девојке посебно се захваљују свима који су својим гласовима за њихов промотивни спот путем интернета допринели да он буде овако високо оцењен.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.