četvrtak, jun 27, 2019
Naslovna / Vesti / Dr Milan Žarković predsednik Crvenog krsta

Dr Milan Žarković predsednik Crvenog krsta

Održana Izborna skupština Crvenog krsta Bačka Palanka

U ponedeljak je u Bačkoj Palanci održana Izborna skupština Crvenog krsta Bačka Palanka na kojoj su izabrani predsednik, potpredsednik i Upravni odbor ove humanitarne organizacije. Članovi Skupštine su jednoglasno za predsednika CK Bačka Palanka zabrali dr Milana Žarkovića koji je i ranije bio angažovan u Crvenom krstu, pre svega u pružanju prve pomoći, a novi-stari potpredsednik je Zdravko Zec iz Mladenova. Članovi Skupštine su birani kao najbliži i stalni partneri Crvenog krsta Bačka Palanka, a oni su :

Zdravko Zec, Ana Topić, Savić Milovan, Zorić Nada, Marković Milorad, Krčedinac Nikola, Kamanj Željko, Mihajlov Radojka, Rujević Bojana, dr Bajić Milan, Petrović Vera, Jelić Petar Zvonko, Rajović Jelena, Dobrić Koviljka, Tankosić Duška, Radaković Mirjana, Malešev Vukašin, Vila Dijana, Đuretić Tomislav, Told Jakob, Krulj Vladimir, Marković Zoran, Zorić Dragan, Zubac Vojislav, Knežević Aleksandra i dr Milan Žarković.

U novi Upravni odbor su, pored dr Žarkovića i Zeca, ušli i dr Mirko Balj, Dijana Vila, Milan Beljanski, Vladimir Krulj, Mirjana Radaković, Radojka Mihajlov i dr Momir Antolović. Ovo je, po rečima Branislava Šobota, koji je na istoj sednici Upravnog odbora jednoglasno izabran za Sekretara Crvenog krsta Bačka palanka za mandatni period 2018-2022 godine , uz mnogo reči pohvale za sve prethodne periode. Sekretar je istakao da je ovo možda i najjači sastav Upravnog odbora koji je Crveni krst u Bačkoj Palanci ikada imao uz veliku zahvalnost svima kojima su bili u prethodnom periodu u Upravnom odbrou time ne umaljujući njihovu ulogu u razvoju Crvenog krsta.

Novi predsednik Crvenog krsta Bačka Palanka dr Milan Žarković radi u službi Hitne pomoći Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović”, a zameniće dugogodišnjeg predsednika ove organizacije dr Nebojšu Kolarova koji je službeno odsutan. Posebnu zahvalnost dugujemo dr Nebojši Kolarovu koji je više od 40 godina od volontera pa da predsednika u Crvenom krstu Bačka Palanka. Njegov rad i angažovanje su pomogli da se organizacija Crvenog krsta Bačka Palanka razvije u instituciju o kojoj se priča sa poštovanjem. Nadamo se njegovom skorom povratku i nastavku njegovog kvalitetnog angažovanja.

Sekretar CK Bačka Palanka Branislav Šobot podneo je izveštaj o radu organizacije u protekle četiri godine, kao i plan rada za naredni mandatni period od 2018. do 2022. godine. U središtu aktivnosti CK Bačka Palanka u naredne četiri godine će i dalje biti čovek i njegove potrebe, a prvenstveno deca i omladina. Pored pomoći ljudima, velika pažnja biće posvećena motivaciji, edukaciji i usmerenoj koordinaciji volontera svih uzrasta i profesija i vrednovanju rezultata njihovog angažovanja u ovoj organizaciji. Osnovni programski prioriteti bačkopalanačke humanitarne organizacije su promocija i omasovljavanje dobrovoljnog davalaštva krvi, prva pomoć, zdravstveno-preventivna delatnost, podmladak i omladina i socijalna delatnost. Među programskim prioritetima se nalaze i priprema za delovanje u nesrećama, širenje znanja o Međunarodnom humanitarnom pravu i Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (difuzija), služba traženja i organizacija i razvoj. Radiće se na unapređivanju sistema distribucije humanitarne pomoći, a posebnu ulogu imaće informativna i promotivna delatnost.

-Najveći segment koji pokrivamo su deca sa kojom redovno radimo i konstantno ih edukujemo. Crveni krst se puno prikazuje ne samo u našem gradu, a bilo bi dobro kada bi se malo znalo o Crvenom krstu. Jedanaest godina smo najhumanija sredina u Srbiji i to je ponos pre svega davalaca krvi, a onda i nas. Molimo Boga da svaka sledeća godina bude bolja, bez poplava, snežnih nanosa i što manje muke za ljude kojima mi moramo da pomažemo, rekao je sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka Branislav Šobot.

Delegat CK Bačka Palanka u Skupštini Crvenog krsta Vojvodine biće sekretar organizacije Branislav Šobot, a u Skupštini CK Srbije će to biti dr Milan Žarković.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.