петак, 5 јуна, 2020
Насловна / Вести / „Дунав превоз” преузео линије из Врбаса

„Дунав превоз” преузео линије из Врбаса

Јавно предузеће за превоз путника Врбас склопило је уговор о пословно- техничкој сарадњи са познатом превозничком фирмом „Дунав-превоз” из Бачке Паланке.

Радницима је понуђено да пређу да возе за нову фирму локалне линије, док аутобуси ЈП „Врбас” стоје у гаражи, јер су остали без горива. Од 81 радника, око 50 је примило шест заосталих плата, нису обновљени истекли привремени уговори кондуктерима, па су преостали радници у страху од тога да ће остати без социјалног програма.
Директор „Дунав-превоза” из Бачке Паланке Миленко Дамјанић каже да је његова фирма дошла да помогне, иако није имала законску обавезу, понудила је посао радницима из Врбаса.

– Сарадња је склопљена на годину дана, а радници неће имати ништа лошије услове него што су имали и биће им обезбеђено све, од личног дохотка, па на даље- каже Дамјанић и додаје да су за Врбас наменили коректне аутобусе, те да су путници задовољни, што сматра најбитнијим. О тешком стању у врбаском превознику писали смо јесенас, када су возачи блокирали општинску зграду.

Возна карта за ознаком обе фирме

Председник синдиката врбаске фирме Предраг Балетић каже да је предузеће у блокади, због дуга од 47 милиона динара, а на Општину која је оснивач, не може се рачунати да измири толики дуг; јер фирма није буџетски корисник. Синдикалци потврђују да је део радника добио заостале плате и понуђено им је да пређу да раде за „Дунав-превоз”, али без социјалног програма.
– Људима је тешко да се одлуче – каже Балетић. – Дошло је и до поделе на оне који су добили заостале плате и оне који нису добили.
Карте за вожњу и месечне карте већ наплаћује „Дунав –превоз”, али на карти стоји и стари назив. Директор ЈП „Врбас” Чедо Субашић је поднео оставку, а на његово место је постављен Огњен Васиљевић. Радници су уверени да је честа смена директора један од разлога што је предузеће у толиким дуговима. Иначе линија Врбас – Нови Сад, на коју право има ЈП „Врбас” процењена је, како незванично сазнајемо, на милион евра годишње.

Прочитајте и ово

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.