недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / ФЕЈСБУК: Хакери користе квизове за крађу ваших личних података

ФЕЈСБУК: Хакери користе квизове за крађу ваших личних података

Колико сте пута на Фејсбуку угледали занимљив и забаван квиз? Колико год то било забавно на први поглед, иза „невиног“ квиза могу се скривати и не тако невини хакери.

Колико сте пута на Фејсбуку угледали занимљив и забаван квиз? Колико год то било забавно на први поглед, иза „невиног“ квиза могу се скривати и не тако невини хакери.

Наиме, недавно је откривено како је група хакера користила управо те квизове на Фејсбуку како би крала личне податке корисника.

Већина је заражених квизова послужила како би хакери прикупили податке и потом их продали даље. Но, један мањи део био је заражен малвером који је могао направити више штете.

Стручњаци упозоравају како кроз квизове корисници дају мноштво информација које се после могу искористити против њих или се могу навести да кликну на заражени линк.

Истичу како то не значи да би корисници у потпуности требало да престану с решавањем забавних квизова, већ да би требало да буду посебно опрезни кад то чине.

Не би смели ићи на објаве својих пријатеља које звуче превише сензационалистички или одударају од уобичајеног начина комуникације.

Линкове би требало да отварају у посебном прозору, не у оном у којем су улоговани на Фејсбуку.

Треба избегавати уписивање и-мејл адресе и лозинке која се користи за пријаву на Фејсбук, али и за пријаве на друге сервисе.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.