понедељак, 1 јуна, 2020
Насловна / Вести / Хулигани у Бачкој Паланци ломе игралишта, знаке, младице…

Хулигани у Бачкој Паланци ломе игралишта, знаке, младице…

БАЧКА ПАЛАНКА: Шта је то са нашом омладином? Каква је то рушилачка потреба да током ноћи ломе све што им дође под руку? – питања су која све чешће себи постављају Паланчани, и не само они.

Пре пар ноћи, а у самом центру вароши, у Улици Југословенске армије, изломљено је неколико младих садница дрвећа. Камере су снимиле починиоце, констатовано је да је реч о малолетницима, па ће надлежни за јавни ред и мир предузети законски могуће мере. Међутим, ломљење младих стабала, а засађена су пре два пролећа на месту старог дрвореда који је уклоњен због старости и болести, није једино што овдашњи хулигани ноћу поломе, а надлежни преко дана поправе. Све се врти у круг.

На све учесталију појаву ломљења свега и свачега по овом граду још раније су указивали надлежни, првенствено из општинског Јавног предузећа „Стандард“ које се брине, поред осталог, и о саобраћајним знацима, дечијим игралиштима, справама… Веле да није реткост да током ноћи „надљудском снагом” буде заједно с бетоном ишчупан комплетан саобраћајни знак. Изломи та чудна снага и саобраћајне табле које регулишу саобраћај, па касније саобраћајна полиција, на пример, не може да казни прекршиоца, јер нема знака. – Локална самоуправа, месне заједнице, али и сви грађани изградили су 60 дечијих игралишта са справама за игру, тобоганима, клацкалицама, љуљашкама, пењалицама, клупама и 30-так малих спортских игралишта са кошевима, головима за мали фудбал и рукомет – подсећа између осталог, мр Мирослав Сићевић, директор „Стандарда“. – Сваке године та игралишта се поправљају и уређују, а за то су потребна велика средства. Не постоји инвеститор, а ни довољно средстава за санацију свега онога што појединци или групице хиулигана могу да униште. На спортском игралишту у самом центру града, а у Стамбеном блоку „Партизан“, искидана је метална ограда. Сигурно то није од лопте, јер искривљени су и метални стубови, носачи металне мреже…

Сићевић се у свом обраћању јавности пита: која је то сила негативне енергије коју испољавају појединци или групе које ломе имовину грађана Бачке Паланке?

Рањено дрво

Поред младог дрвећа које је поломљено, неколико младих садница у Улици Југословенске армије сломљено је до пола. Јутро после „масакра“ дрвореда, а испред зграде Црвеног крста и Центра за социјални рад, запослени у овим установама покушали су да помогну младом стаблу. – Спојили смо место где је било до пола поломљено, залили воћарским воском, све превили и тако пробали да помогнемо младом дрвету да преживи, а да ли смо успели показаће време – каже Бранислав Шобот, секретар овдашњег ЦК.

– Поломљене су клацкалице на дечијем игралишту поред језера Тиквара – додаје директор „Стандарда“. – Деца која их користе сигурно нису могла да их поломе клацкајући се. Потребна је велика сила, поред тежине, да се греда клацкалице пречника десет центиметара, углављена у челични профил, поломи. Грађани се боје хулигана, па су углавном неми посматрачи. Очекујемо да ће надлежни за јавни ред и мир предузети нешто против починилаца, а могу размислити о принудним јавним радовима, нека поправе оно што су поломили, ако не они онда њихови родитељи који углавном одговарају -„не можемо им ништа“.

Шта ће у будућности стварати они који сада уништавају све што им дође под руку, а то се не питам само ја већ пуно наших суграђана – вели Сићевић.

(Dnevnik)

Прочитајте и ово

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

One comment

 1. Ne grešite dušu svoju !
  Decu u Srbiji vaspitava i vodi
  Srbska Pravoslavna crkva
  i ona su, ta djeca
  lepo vaspitana, dobra i humana!
  http://starateljstvo.rs/sta-sve-zaista-radi-srpska-pravoslavna-crkva/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.