петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Истиче рок за избор управника зграда

Истиче рок за избор управника зграда

БАЧКА ПАЛАНКА: Општинско веће у Бачкој Паланци утврдило је предлог Одлуке о утврђивању минималне накнаде за текуће и инвестиционо одржавање зграда са колективним становањем, али и висину накнаде за рад принудно постављеног професионалног управника.

О овој одлуци коначну реч даће ускоро одборници локалног парламента.

– Власници посебних делова зграда на територији општине Бачка Паланка дужни су да плаћају по 300 динара месечно за текуће одржавање зграда, а на име трошкова инвестиционог одржавања издвајаће по 200 динара месечно – каже Зоран Баћина, начелник Одељења за привреду Општинске управе у Бачкој Паланци.

– Такође, донета је Одлука на основу које се утврђује висина износа накнаде коју плаћају власници станова у случају постављања принудног професионалног управника, а она износи 300 динара месечно по стану.

Од око 150 зграда њих 15, односно десет одсто засновало је скупштине станара, а само две зграде регистровале су управнике. Станари управника могу да ангажују из сопствених редова, или да ангажују професионалног управника, а ако не учине ни једно ни друго Скупштина општине би им поставила принудног управника.

– Рок за завршетак овог посла је средина децембра, а представници зграда са колективним становањем долазе код нас и интересују се о начинима за заснивање скупштине станара и постављање управника зграда – додаје Баћина. – Када смо одређивали висину накнада определили смо се за најниже месечне износе, мада нико скупштинама не брани да станари одреде веће износе ако процене да су потребе за текућим и инвестиционим одржавањем веће.

М. Суџум

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.