subota, jul 20, 2019
Naslovna / Vesti / Komunalprojekt: Ne mogu samo komunalci da brinu o životinjama!

Komunalprojekt: Ne mogu samo komunalci da brinu o životinjama!

BAČKA PALANKA: Postoji azil za napuštene pse u bačkopalanačkoj opštini, ali njihov broj, posebno u centru grada, kao da se ne smanjuje.

Čak su i članovi Opštinskog veća na nedavnoj sednici najviše vremena potrošili na raspravu oko Prihvatilišta za pse u Novoj Gajdobri, jer, očito je da je problem napuštenih životinja ponovo aktuelan.

Moglo se čuti da je sve više pasa lutalica i to u samom centru varoši, čime je ugrožena i bezbednost građana, naročito dece. U Javnom komunalnom preduzeću „Komunalprojekt“ u čijem sastavu radi i pomenuti azil, između ostalog, rekli su da zaposleni u Novoj Gajdobri određenim danima rade i u Bačkoj Palanci, ali da ne mogu da se bore sa nesavesnim građanima koji puštaje pse na ulice.

Čulo se više ideja kako rešiti ovaj problem, a jedan od predloga je i onaj po kome treba u najstrožem centru grada, na travnjaku ispred zgrade Opštine, napravi ograđen prostor, nalik onome u Novom Sadu, gde bi psi mogli da se igraju i borave. Skrenuta je pažnja građanima koji izvode svoje kućne ljubimce u šetnju po centru grada da pokupe izmet svojih ljubimaca i odlože ga na predviđeno mesto. To se posebno odnosi na travnjake gde se igraju deca, a baš tu se često izvode psi.

Za rad Prihvatilišta u ovoj godini budžetom opštine predviđeno je sedam miliona dinara, ali i pored toga briga o napuštenim životinjama i gradskoj higijeni ne mogu da vode samo komunalci. Očito je da se i vlasnici pasa moraju ponašati odgovornije, jer je nedopustivo da zbog nečije nebrige bude ugroženo zdravlje sugrađana, posebno dece.

M. Sudžum

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

One comment

  1. …odete do kožare i angažujete proesionalce,
    koji će rešiti sve probleme ekspresno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.