недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Лука Бачка Паланка: Прекрцано 330 хиљада тона

Лука Бачка Паланка: Прекрцано 330 хиљада тона

У првој години пословања „АгроПорт Центра-Victoria Logistic“ у Бачкој Паланци, прекрцано је 330 хиљада тона меркантилних роба и минералног ђубрива, као резултат комерцијалног отварања луке и упаковано је 100 хиљада тона минералног ђубрива у оквиру погона за складиштење и паковање.

Складишни капацитети у „АгроПорт Центру“ износе 55.000 тона, а уз силос у непосредној близини, капацитета 25.000 тона могуће је упаковати разне врсте меркантилних роба. Поред складиштења, овде се ради дорада квалитета зрна, чишћење, сушење, раздвајање зрна по квалитету.

„Када се узме у обзир да је укупан извоз Дунавом за протеклу годину био три и по милиона тона житарица, долазимо до просте рачунице да је учешће нашег „АгроПорт Центра“, у укупном прекрцају био на нивоу од десет процената“, рекао је за РТВ директор компаније Владимир Грујичић.

Лучке услуге омогућавају истовремени пријем зрна из два пловила, истовремени искрцај и укрцај два пловила, уз капацитет искрцаја пловила од 3.000 тона на дан и могућност пријема преко педесет камиона дневно.

„ФАО је организација за храну и пољопривреду Уједињених нација и она заједно са Европском банком за обнову и развој и „Житима Србије“, ради један пројекат о јачању инфраструктуре у лукама. Европска банка је спремна да уложи новац, али је потребно да пронађемо одговарајуће инвеститоре, који имају визију. С обзиром на обалу и дубину реке, има простора за градњу“, истакао је Вукосав Саковић из „Жита Србије“.

„Што се тиче минералног ђубрива, можемо да кажемо да имамо веома репрезентативан узорак од 100.000 тона услужно упакованог ђубрива за наше партнере“, додао је Владимир Грујичић.

„АгроПорт Центар Victoria Logistic“ из Бачке Паланке, у 2017. години потписао је уговор са готово свим компанијама, које се баве увозом и извозом у области агро бизниса, што довољно говори о квалитету услуга које пружа.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Miroslav Karanović)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.