петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Међународни дан волонтера у Бачкој Паланци

Међународни дан волонтера у Бачкој Паланци

Колико сте пута учинили нешто за друге не очекујући ништа за узврат? Једноставно из жеље да некоме помогнете. Управо сте толико пута искусили шта волонтеризам представља, ни не размишљајући о пруженој помоћи као о волонтирању.

Данас у свету у организацијама Црвеног крста волонтира 17 милиона људи, од тога је 53% жена, а млади чине 50% од укупног броја волонтера. А какво је стање на територији општине Бачка Паланка, рећиће нам наша саговорница Анђелка Никић.

– Пре свега морам да напоменем да су волонтери основна снага Црвеног крста. – Истиче Анђелка Никић стручни сарадник у Црвеном крсту Бачка Паланка.

– У нашој организацији обучавамо их о пружању прве помоћи, мотивисању добровољних давалаца крви, учествовању у акцијама прикупљања помоћи за социјално угрожене грађане, обележавању сваког важнијег датума у оквиру хуманости, здравим животним навикама и понашањима, едукацијама и осталим нашим активностима, програмима и манифестацијама.

Анђелка Никић

– Бројност наших волонтера варира у зависности од потреба. Стални минимум у броју волонтера је 130 у целој општини Бачка Паланка. Они се налазе у свакој основној и средњој школи, као и свим месним заједницама,и у државним институцијама попут дома здравља, и других хуманитрних организација и удружења. То су на око сасвим обични људи, поред којих прођете у току дана на улици, а ни не знате колико су посебни и не себични, и колико доброте носе у себи. Циљ свих активности наших волонтера је постизање позитивне промене у животима људи.

Поводом Светског дана волонтера који се обележава сутра, 05. децембра, председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница ће сутра у 13 часова примити волонтере из општине Бачка Паланка у свом кабинету.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.