недеља, 20 септембра, 2020
Насловна / Вести / Миленко Дамјанић: Наш аутобус је стајао испред рампе, воз је прошао, рампа се није дигла!

Миленко Дамјанић: Наш аутобус је стајао испред рампе, воз је прошао, рампа се није дигла!

Вечерас око 20 сати и 30 минута поломљена је рампа на пружном прелазу код Степановићева, рекао је за Радио-телевизију Војводине Миленко Дамјанић, директор „Дунавпревоза“ у Бачкој Паланци.

По његовим речима, возач аутобуса из безбедносних разлога, не знајући када ће наићи воз, није желео да пређе пругу. Он је паркирао аутобус и позвао полицију.

Остали учесници у саобраћају, који су се у том тренутку затекли код пружног прелаза Степановићево, самоиницијативно су прелазили преко пруге.

Отправница возова у Змајеву, није хтела да нам да информацију да ли је и на који начин рампа поломљена.

Нељубазно је само рекла, да су на лицу места полиција и мајстори и да њих питамо шта се десило.

Иначе, на овом пружном прелазу, последњих година догодило се неколико саобраћајних несрећа, у којима је погинуло четворо људи.

Радио-телевизија Војводине јуче је извештавала о овом пружном прелазу поводом фотографије која се ових дана појавила на друштвеним мрежама, на којој аутобус „Дунав превоза“ пун путника прелази преко пруге, иако је рампа спуштена, а црвено светло упаљено.

И спуштена рампа и црвено светло јасно се виде на фотографији забележеној прошле суботе, али директор „Дунав превоза“ тврди да безбедност путника ниједног момента није била угрожена.

„Наш аутобус је стајао испред рампе, воз је прошао, рампа се није дигла. Они су чекали 10-ак минута, звали су отправника у Степановићеву, где је он рекао да до следећег проласка воза не може да се дигне рампа и да они слободно могу да пређу рампу. Они су то безбендо урадили, не само они, читаве колоне су то урадиле до проласка следећег воза“, рекао је јуче директор Дамњанић.

Са друге стране, у „Инфраструктури железнице Србије“ су одговорили да на том прелазу у последњих месец дана није евидентирана ниједна сметња у раду.

„Прелаз је исправан, а до ове ситуације је дошло само због нестрпљења возача“, стоји у званичном саопштењу које смо добили јуче.

(backapalankainfo.com/rtv)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

One comment

  1. Са дужним поштовањем Миленко Дамјанићу ја сам лично машиновођа.Таквих случајева имате колико год хоћете,немој случајно да казните возача због вашег возног реда саобраћајни прописи треба да се поштују ја лично. Да ли знате колико ја као машиновођа и све остале моје колеге имају људи на души,због оваквих ситуација и прелазака због појединих приватника, који терају возаче да стигну на време,а и тај возач није сигурно луд да прелази под спуштеном рампом иако ви Миленко Дамјанићу запошљавате професионалне возаче то лично знам.Међутим,хоћу да кажем да је била полиција са друге стране рампе сигурно не би то урадио што је урадио…Треба поставити полицију на 200/300 метара и да слика где су спуштене рампе па да видите шта поједини возачи раде.Ја лично имам као машиновођа троје људи на души,па ви сада видите како је само мени а остало друштво и држава боли их уво…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.