субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / МУП објавио документа о случају „Бачка Паланка”

МУП објавио документа о случају „Бачка Паланка”

Полицијски синдикат Србије и посланик ДС-а тврде да је полицајцу Карановићу прећено Министарство унутрашњих послова објавило је на свом сајту документа Сектора унутрашње контроле (СУК) из којих се недвосмислено види да је ова организациона јединица 15. децембра 2016. године наложила Полицијској управи у Новом Саду да испита основаност притужби Оливере Јовановић, мајке Немање Јовановића на поступање полицајца Далибора Карановића у Бачкој Паланци. 

Из докумената се, како је навео МУП, види да је СУК поступак покренуо два месеца пре него што је осуђеник Звездан Јовановић, отац оштећеног, упутио писмо кабинету министра унутрашњих послова.

Готово истовремено када је МУП објавио документа, Полицијски синдикат Србије издао је саопштење да је полицајац Карановић почео да прима претње преко друштвених мрежа и са непознатих бројева телефона.

– Карановић је после суспензије добио претње са профила Немање Јовановића, које су коментарисали и Јовановићеви пријатељи. Oн је случај пријавио полицији и тужилаштву. Од тада су прошле готово три недеље, а Карановић није позван да да изјаву. Случај за МУП и тужилаштво као да не постоји – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Посланик Демократске странке Балша Божовић је наставио да оптужује министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића, позивајући се на тврдње сведока, пријатеља сина Звездана Јовановића, да су, како је Божовић казао новинарима, наводно били принуђени да потпишу лажне изјаве, преноси Танјуг.

Према Божовићевим речима, изјаве у својству сведока су дале још две особе, које, како наводе пријатељи Јовановићевог сина, уопште нису биле присутне када је он легитимисан.

Полицајац Карановић је, каже Божовић, изложен претњама због тог случаја.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Политика)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.