субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Игор Золњан: Наградити ловце који одстреле шакале
Мирослав Карановић

Игор Золњан: Наградити ловце који одстреле шакале

Последњих неколико година у Војводини има све више шакала. Праве велику штету на ловиштима, а неретко долазе и до кућа, где се паре са домаћим псима. Ловци добро знају каква је напаст шакал, а да би их истребили очекују помоћ локалних самоуправа.

Искусни ловци кажу да шакала није лако уловити, они су веома опрезни. Бачкопаланачки ловац Игор Золњан, успео је да, за једно вече одстрели чак три шакала.

“Код свих дивљих животиња, шакала, вука, дивље свиње, женке су вође чопора. Она је побегла, а три шакала из чопора сам устрелио са три метка. Били су удаљени 200, 250 метара круга. Ретке су прилике да ловац одстрели три шакала у једном лову. Послужило ме је добро око и ловачка срећа“, прича за РТВ ловац.

Бачка Паланка је ловиште, које газдује са 19.000 хектара. Игор је до сада уловио тридесет и осам шакала.

“Шакала у Војводини зову-вук из трске. Ловци то знају, он нема природног непријатеља. Виђао сам чопоре по осам комада. Човек то мора да доживи, јако завијају, непријатно је. Имамо случај, када се у Винковцима, шакал парио са домаћим псом, добијамо дивље псе“, истиче он.

Шакал је озбиљан предатор. Лови зечеве, фазане, јеребице, препелице. Локална самоуправа, требало би да стимулише ловце који одстреле шакала. Примера ради, у Зрењанину, ловац који улови шакала, од града добије пет хиљада динара.

[the_ad id=“2355″]

(RTV)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.