петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Најављена контрола издавања боловања запосленима

Најављена контрола издавања боловања запосленима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић каже да ће се проблем боловања решавати са Министарством здравља, а да ће сви који злоупотребљавају боловања бити санкционисани. Најављује појачане контроле.

Зоран Ђорђевић рекао је гостујући у „Дневнику“ РТС да је проблем боловања један од проблема који ће се решавати са Министарством здравља.

– После разговора са кинеским инвеститорима, са турским на југу Србије, са Унијом послодаваца, схватили смо да је боловање један од проблема који морамо да решимо. Пробаћемо са контролама боловања –каже министар Ђорђевић.

Додаје да ће сви који злоупотребљавају боловања бити санкционисани.

– Када радник оде на боловање доноси дознаку у компанију, а Министарство рада има начин како да, уколико посумња да је боловање злоупотребљено, то и провери. Ако послодавац сматра да неко злоупотребљава боловање, има право о свом трошку да то провери – објашњава Ђорђевић.

Истиче да због таквих боловања радна места трпе.

– Има доста људи на бироу који би да раде и сви трпимо у том процесу, а неко злоупотребљава – напомиње министар за РТС.

Додаје да ће Министарство здравља појачати контролу оних који дају боловања и комисија које потврђују то.

– Послодавцима је у интересу да имају што више радника који раде добро. Тешко је рећи колико има оних који злоупотребљавају боловања, али сви знају да постоје људи у свим компанијама који то злоупотребљавају – напомиње министар Ђорђевић.

[the_ad id=“2355″]

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.