субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Накнаде за труднице касне три месеца

Накнаде за труднице касне три месеца

Од силних обећања и прича о подизању наталитета реалност је да трудницама касне накнаде за трудничко боловање.

Поводом исплата које касне и по три месеца, Републички фонд за здравствено осигурање у званичном одговору порталу Бебац као разлог наводи „неадекватно планирање средстава за исплату накнаде зараде за трудничко боловање“, наводи се на порталу.

Како је истакнуто на порталу Бебац, „то је само још једна потврда крајње неозбиљног и неодговорног приступа државе родитељству“.

– Подсећамо Вас да је по Закону о здравственом осигурању РФЗО обавезан да изврши уплате у року од месец дана од пријема документације од стране послодавца те тражимо одговорност за кршење закона – пише у саопштењу.

– Већ је устаљена пракса да послодавци и РФЗО одговорност пребацују једни на друге, док родитељи испаштају и то у ситуацији кад их чекају додатни трошкови око куповине опреме за бебе и то по најскупљим ценама у Европи, а нико им неће опростити ни плаћање рачуна држави због које су сад у проблему – указује Бебац.

– Захтевамо да пронађете решење и да ни једној трудници више не касни накнада за боловање ни један једини дан – истакао је портал.

– Родитељи нису дужни да сносе последице ваше неспособности да планирате средства и да одговорно радите свој посао. Престаните да замајавате родитеље лажним обећањима и, у најмању руку, лицемерним пропагирањем кампања за повећање наталитета. Најпре нам обезбедите оно што нам Законом припада – пише у саопштењу.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.