петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / НАЛЕД ПРЕДСТАВИО ПРОЈЕКАТ О БОЉЕМ ПОЛОЖАЈУ СЕЗОНСКИХ РАДНИКА

НАЛЕД ПРЕДСТАВИО ПРОЈЕКАТ О БОЉЕМ ПОЛОЖАЈУ СЕЗОНСКИХ РАДНИКА

У петак, 3. новембра 2017. године, Скупштина општине Бачка Паланка била је домаћин представницима НАЛЕД-а који су у оквиру Инфо дана презентовали пројекат „Повећавање прилика за запошљавање сезонских радника“. Циљ пројекта је да омогући лакше запошљавање сезонских радника у сектору пољопривреде, кроз једноставнију процедуру посредовања између послодавца и сезонских радника и лакши процес њихове пријаве.

Мита Лачански –
председник Скупштине општине

Инфо дан отворио је, Мита Лачански, председник Скупштине општине, а о пројекту су говорили представници НАЛЕД-а. Они су појаснили да пројекат предвиђа израду законског оквира и развој електронског система за пријаву и уплату пореза и доприноса за сезонце.

Презентацији су присуствовали и пољопривредни произвођачи из наше општине који су изнели своја мишљења и искуства по овом питању.

Пројекат НАЛЕД спроводи од 2015. године уз подршку Немачке организације за развој – ГИЗ и уз учешће министарства пољопривреде, финансија и рада, запошљавања, борачка и социјална питања.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.