петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Нова Фејсбук превара! 

Нова Фејсбук превара! 

Не наседајте на нову Фејсбук превару, у коју је уплетена врло популарна опција „Year in Review 2016“.

Због изузетне популарности опције „Yеар ин Ревиеw“, која се већ неколико година заредом нуди Фејсбук корисницима, преваранти су ове године чак пре него што је Фејсбук „Year in Review“ опцију пустио корисницима, формирали профиле с тим именом, који су небезбедни и служе за крађу корисничких података, објавио је ХС секјурити портал.

Профили „Year in Review“ траже од корисника да их лајкују (како би изградили што већу базу и лакше се истакли на Фејсу), да оставе коментар „Хвала“, улогују се са својим подацима кроз апликацију и онда сачекају да добију видео Year in Review.

Остављањем својих података омогућили сте преварантима да кроз ваш профил шаљу рекламе, користе га како би се препоручили вашим пријатељима и ко зна шта све још без вашег знања. Наравно, није искључено да неко „чешља“ све ваше поруке, слике и друге стари на профилу у потрази за подацима који би преварантима могли да помогну да дођу до ваших банкарских или неких других података.

Једини прави „Year in Review 2016“ је на линку и не захтева да га „лајкујете“, делите, кажете му „Хвала“, а нуди вам могућност да сами измените ставке у оквиру видеа.

Пазите коме верујете и никада не уписујте своје Фејсбук податке у Фејс апликације, осим ако их нисте добро погледали и распитали се о њима. Пар минута претраге у Фејсбук или Гугл претрази откриће вам да ли је нека ФБ апликација лажна или не.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.