субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / НОВА ПОМОЋ ЗА ИЗБЕГЛА ЛИЦА

НОВА ПОМОЋ ЗА ИЗБЕГЛА ЛИЦА

На основу Уговора о сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница потписао је у петак, 17. новембра 2017. године, уговоре о куповини два сеоска домаћинства са окућницом и додели једнократне помоћи.

Општини Бачка Паланка, Уговором о сарадњи на реализацији помоћи за стварање и побољшању услова становања породица избеглица кроз куповину сеоске куће са окућницом и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и/или опреми, додељена су бесповратна средства у износу од 2.520.000 динара на име поменуте помоћи. Корисници су добили 1.200.000 динара за помоћ при куповини сеоске куће са окућницом и 200.000 динара за набавку грађевинског материјала и/или опреме. Општина Бачка Паланка учествовала је у помоћи сопственим средствима у износу од 10%.

Уговоре су потписале Зора Стојановић за сеоско домаћинство у Визићу и Сњежана Мијатовић за домаћинство у Обровцу.

Председник општине истакао је да се ускоро завршава и конкурс Општине Бачка Паланка којим се из локалног буџета додељује пет пакета помоћи за куповину грађевинског материјала. Вредност сваког пакета је 360.000 динара. Такође, председник Шушница нагласио је да ће се у наредном периоду, исто из локалног буџета, финансирати куповина једног сеоског домаћинства и пакети грађевинског материјала.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.