četvrtak, jul 18, 2019
Naslovna / Vesti / Nove pumpe i vodovodna mreža za Čelarevo

Nove pumpe i vodovodna mreža za Čelarevo

ČELAREVO: Opštinsko JKP „Komunalprojekt“ u Bačkoj Palanci u novembru 2016. godine preuzelo je upravljanje komunalnom infrastrukturom u Čelarevu, a nešto ranije, na osnovu Zakona o komunalnoj delatnosti, i u drugim selima ove opštine.

U „Komunalprojektu“ kažu da su odmah po preuzimanju komunalnih poslova u Čelarevu, mestu sa skoro 5.000 žitelja, a drugom po broju stanovnika u opštini, pristupili izradi projektno-tehničke dokumentacije kako bi počeli rekonstrukciju vodovodne mreže. – U toku ove godine započeti su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Ive Lole Ribara u Čelarevu, a predviđeno je da se zameni mreža u dužini od 800 metara – kaže Aleksandar Bogunović, direktor „Komunalprojekta“. – U narednim danima biće završena prva faza u dužini od 420 metara, a planom za 2018. godinu predviđeno je da se uradi i preostalih 380 metara. Vrednost ove investicije, a realizuje se sredstvima iz opštinskog budžeta, iznosi 6,3 miliona dinara.

Opštinski komunalci napominju da je u Čelarevu izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže početa 1967. godine i da od tada nije bilo većih ulaganja osim tekućeg održavanja, odnosno otklanjani su samo kvarovi.

– Čelarevo je među prioritetima, najviše zbog situacije koju smo zatekli prilikom preuzimanja krajem prošle godine – dodaje Bogunović. – Primera radi, upotrebne dozvole za izgrađene objekte nisu postojale, kao ni sva prateća dokumentacija. Objekti su bili u lošem stanju, prokišnjavali su, fasada je otpadala, video-nadzor nije postojao, a od ukupno osam bunara četiri su aktivna, dok preuzimanje podataka o korisnicima usluga nije bilo moguće.

Danas je jasno šta još treba uraditi u Čelarevu. Rekonstrukcija mreže je u toku, a sledi zamena pumpi na crpnoj stanici, nabavka potrebne opreme, tako da predračunska vrednost iznosi više od četiri miliona dinara. Video-nadzor je postavljen na sve objekte JKP, danas je vodosnabdevanje redovno, a svi zatečeni kvarovi otklonjeni su po hitnom postupku – zaključuje direktor JKP „Komunalprojekt“.

M. Sudžum

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.