субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Нове пумпе и водоводна мрежа за Челарево

Нове пумпе и водоводна мрежа за Челарево

ЧЕЛАРЕВО: Општинско ЈКП „Комуналпројект“ у Бачкој Паланци у новембру 2016. године преузело је управљање комуналном инфраструктуром у Челареву, а нешто раније, на основу Закона о комуналној делатности, и у другим селима ове општине.

У „Комуналпројекту“ кажу да су одмах по преузимању комуналних послова у Челареву, месту са скоро 5.000 житеља, а другом по броју становника у општини, приступили изради пројектно-техничке документације како би почели реконструкцију водоводне мреже. – У току ове године започети су радови на реконструкцији водоводне мреже у Улици Иве Лоле Рибара у Челареву, а предвиђено је да се замени мрежа у дужини од 800 метара – каже Александар Богуновић, директор „Комуналпројекта“. – У наредним данима биће завршена прва фаза у дужини од 420 метара, а планом за 2018. годину предвиђено је да се уради и преосталих 380 метара. Вредност ове инвестиције, а реализује се средствима из општинског буџета, износи 6,3 милиона динара.

Општински комуналци напомињу да је у Челареву изградња водоводне и канализационе мреже почета 1967. године и да од тада није било већих улагања осим текућег одржавања, односно отклањани су само кварови.

– Челарево је међу приоритетима, највише због ситуације коју смо затекли приликом преузимања крајем прошле године – додаје Богуновић. – Примера ради, употребне дозволе за изграђене објекте нису постојале, као ни сва пратећа документација. Објекти су били у лошем стању, прокишњавали су, фасада је отпадала, видео-надзор није постојао, а од укупно осам бунара четири су активна, док преузимање података о корисницима услуга није било могуће.

Данас је јасно шта још треба урадити у Челареву. Реконструкција мреже је у току, а следи замена пумпи на црпној станици, набавка потребне опреме, тако да предрачунска вредност износи више од четири милиона динара. Видео-надзор је постављен на све објекте ЈКП, данас је водоснабдевање редовно, а сви затечени кварови отклоњени су по хитном поступку – закључује директор ЈКП „Комуналпројект“.

М. Суџум

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.