петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Одржан курс брзог читања у Бачкој Паланци

Одржан курс брзог читања у Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА – Школа интелектуалних вештина, организовала је бесплатан тренинг брзог читања у Бачкој Паланци. Након само три сата тренинга, полазници у просеку читају и до педесет одсто брже и ефикасније него на почетку.
Та техника студентима олакшава припрему испита, а заљубљеницима у књиге пружа могућност да за кратко време, прочитају омиљену литературу.
Брзо читање представља сет интелектуалних вештина, које обухватају технике за напредно читање белетристике, информативне или стручне литературе, као и за прегледање текстова или претраживање података.

„Читање је као узимање менталних витамина, што значи да оно што читамо то и постајемо. Људи често немају времена за читање. Ми желимо да им покажемо, како да помоћу одређене технике, за седам дана могу да прочитају књигу, а да и не примете“, каже за РТВ Игор Ракић тренер брзог читања.

„После данашњег тренинга много сам убрзала читање, брже схватим о чему се ради у неком тексту. Највише ми је помогла техника са метрономом у ритму и са штапићем, којим подвлачим текст. Желела сам да видим да ли и ми старији можемо да савладамо ту технику. Пре тренинга читала сам 26 речи у минути, а сада читам седамдесет и шест“, причају своја искуства учесници тренинга.

Тренинг брзог читања траје два дана по шест сати, са паузама. Сви полазници углавном савладају технике и стратегију брзог читања. Они који наставе да вежбају по петнаестак минута дневно, ефикасност читања повећавају и до 80 посто.

„Када је мозак у зони комфора, он нема потребу да прави нове структуре. Уколико га ставимо у стање тренинга и задамо му задатке које не може да реши, или на граници решивости, мозак почиње да варничи и прави олују идеја. Потребно је дакле, да тренирамо мозак са одређеним менталним играма, како би се развијао и напредовао, у било ком менталном процесу“, додаје Ракић.

За похађање тренинга брзог читања, није потребно никакво предзнање, важно је само да учесници умеју да читају.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/РТВ)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.