субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Одштета за ујед пса само ако је усликан!

Одштета за ујед пса само ако је усликан!

Уколико вас пас луталица уједе у Ваљеву и желите да од Града наплатите одштету, мораћете као доказ да приложите фотографију пса.

Ову одлуку градске власти су донеле како би се осигурале јер су у 2016. години за уједе паса луталица грађанима исплатили скоро 24 милиона динара.

У овој градској одлуци пише и да ће оштећени у пратњи комуналног инспектора морати да пронађе пса који га је напао.

„По новој одлуци оштећени грађанин подноси пријаву након уједа или напада пса луталице одељењу Градске управе надлежном за инспекцијске послове. Ради утврђивања даљих чињеница везаних за догађај, оштећени заједно са комуналним инспектором излази на лице места и фотографише пса луталицу ако је то могуће. Комунални инспектор је потом дужан да са надлежном службом Зоохигијене организује идентификацију и хватање пса луталице“, стоји у одлуци Градског већа Ваљева.

Како наводе, циљ „фотографисања и идентификације“ јесте да се утврди да ли је „пас нападач“ заиста луталица и у надлежности Града или је реч о псу који има власника али је пуштен на улицу.

У том случају Град би се оградио од одговорности, а уједени грађанин би исплату одштете морао да тражи од власнике животиње. У градском азилу који је пребукиран смештено је више од 150 луталица, али је процена да на улицама и даље има дупло више паса.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.